Özdilek

Kültür/Sanat

KYÖD Astakoz Antik Kenti’ni Korumalıyız!

KYÖD Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Haşmet Belen, Başiskele’de, belediyenin kent meydanı olarak tasarladığı alanın altında Astakoz Antik Kenti’nin bulunduğunu belirterek bu bölgenin imara açılmasına sitemedi. Antik kentin

18 Aralık 2012 Saat: 18:56
KYÖD Astakoz Antik Kenti’ni Korumalıyız!
KYÖD Astakoz Antik Kenti’ni Korumalıyız!

     KYÖD Başkanı Haşmet Belen, yönetim kurulu üyeleri Başer Değer, Fügen Avdan, KYÖD eski Başkanı Yavuz Ulugün ile Sağlık Komisyonu üyesi Müzeyyen Tan’ın hazır bulunduğu bu toplantıda Başkan Belen şöyle konuştu:  “Başiskele’de Astakoz Antik Kenti’nin bulunduğu düşünülen nokta 1. ve 2. dereceden arkeoloji sit alanı ilan edilmişti. İkinci derece olarak sınıflandırılan alanın önemli bir kısmının derecesi düşürülmüş ve yapılanmaya olanak tanıyan 3.derece arkeolojik sit alanı olarak statü oluşturulmuştur.”

 

 “Şimdi de bu alanda bir imar planı ortaya çıkmış ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylanmıştır.. Bizler sit alanı derecesinin 2’den 3 düşürülmesi kararının yeterince araştırılmadığını, bu konuda dayanak olan raporun yeterli olmadığını düşünmekteyiz.Bunun dışında yapılacak kamu binaları, özel okul ve özel hastane alanının da iyi ihtimalle komşusu olacak ve ileride açığa çıkartılacak.”

 

 “Astakoz Antik Kentinin konsept ve kavramıyla bağdaşmayacağını düşünüyoruz.KYÖD ilgili makamlara gerekli itirazları yapacaktır.İtiraz dilekçesi bugün Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığına verilecek.Yanlış yapılmaması için uyarıyoruz.Hatadan dönülsün.diye görüşlerini dile getirdi.KYÖD eski başkanı Yavuz Ulugün’de şöyle konuştu:

 

 ” Bu Antik bölge yerleşimin başlangıcında bir süreç çok zengin bir yerleşimin olduğunu biliyoruz. Olayın her ne kadar üstü kapatılsa da biz zamanında oranın resimlerini çekip sizlere dağıtmıştık.Şu an henüz bir belge bulamadığımız için bu sikkeler bize yardım ediyor.İnsanlar bunun önüne geçip üstünü kapatırsa bir anlamı olmaz. Şu an yaptıkları yanlarına kar kalabilir ama yarın bunun hesabı sorulur.Bu kent kendi kültürel değerlerine sahip çıkar”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat