Özdilek

Güncel

KYÖD, 67. kez ‘merhaba’ dedi

1947 yılında kurulan, kentimizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneğinin(KYÖD) 67.dönem sezonu açılışı ve 35’nci Pişmaniye Dergisinin tanıtımı gerçekleşti.

30 Eylül 2014 Saat: 14:23
KYÖD, 67. kez ‘merhaba’ dedi
KYÖD, 67. kez ‘merhaba’ dedi

Başkan Turgay Yılmaz’ın teyzesinin vefatı nedeniyle katılamadığı KYÖD merkezindeki sezon açılışına CHP Kocaeli Milletvekili Dr.M.Hilal Kaplan, eski milletvekilleri Erol Köse ve Bekir Yurdagül, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli Baro Başkanı Av.Tamer Solakoğlu, KYÖD’ün geçmiş dönem başkanları ile üyeler ve davetliler katıldı.Emekli Öğretmen Merzuka Yazcı “Anlardaki O Yer” adlı kitabını imzaladığı sezon açılışında Kocaelispor eski Kulüp Müdürü Bülent Özer, kombine bilet satışı yaptı.

Sezon açılışının ev sahipliğini Başkan Yardımcısı Başar Değer ve yönetim kurul üyeleri yaptı. KYÖD7ün esas olarak aydın sorumluluğunun vücut bulduğu bir kurum olduğunu belirten Değer, “Öyle ki kökeni 1947’ye dayanan, geçmişte defalarca kapatılan sonra yeniden açılan, duvarların içinde insanların değiştiği ama ruhunun baki kaldığı bir kurumdur. Bu dernekte, Mustafa Kemal’i sözde değil, özde kavrayan, onun tebaa değil hakları olan bireyler yaratmak istediğin bilen, analitik düşünebilen, kültür ve sanata değer veren ilerlemeden, güzellikten, özgürlükten, mutluluktan yana, karanlığı değil günü ışığını isteyen insanlar bulunmaktadır” dedi.

Eğitim sisteminin geçi, dönemlerinde yapılan sınavlar ve okul yerleştirmeleri çok büyük sorunlar içerdiğini, TEOG sisteminden kaynaklı olarak halen dahi kayıt karmaşasının devam ettiğini belirten KYÖD Başkan Yardımcısı Değer, şöyle konuştu: “Yapılması gereken temel iş olan, okul yerleştirmeleri, layıkıyla yerine getirilmezken ortaöğretimde başörtü serbestliği yürürlüğe girmiştir. 10-11 yaşındaki kız çocuğunun iradesine saygı duyma ve bir özgürlük alanı olarak duyurulan uygulama hakkında ciddi endişelerimiz mevcuttur. Kız çocuklarımız üzerinde aile ve toplum baskısı oluşturma riski olan bu uygulamayı çocuğun özgürlüğü olarak nitelemek en hafif tabirle gerçeklerden uzak iyimserliktir. Çocuk, ailesinin zoruyla veya sair sebeplerle iradesinin oluşmayacağı çağda kapandığında bu durum ileride oluşabilecek karar hakkının elinden alınmasıdır. Sadece bu ihtimalden dolayı dahi uygulama laiklik ilkesine aykırıdır.”

KYÖD sezon açılışında Pişmaniye Dergisinin hazırlayan Yayın Kurulu ve katkı sağlayanlara teşekkür edildi. 28 yeni KYÖD üyesine rozetleri takıldı, ardından yemek ikramları yapıldı. KYÖD’te düzenlenen sezon açılında rozetleri takılan yeni üyeler şunlar: Hilal Hande Aksaç, Aysun Kılınç, Didem Turan, Akın Turan, Mehmet Zeki Eren, Ekim Can Çorapçıoğlu, Serdar Acır, Çağla Aslan Bozkuş, Emrah Uçar, Nurbay Ateş, Barkın Karan, Ayten Kuşkonmaz, Efsun Ergin, Fatih Toksoy, Lerzan Çakmak Sefit, İlker Avcı, Osman İlhan Cebeci, Berna Karasu, Gökçen Özbayraktar, Fatih Fidan, Ergün Sivrikaya, Kubilay Kırman, Uğur Hakan Mert, Gökhan Tanrıverdi, Cihan Şişman, Fikriye Aslandere, Doğa Karaçetin, Esin İlkay Yurtseven.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat