Özdilek

Ekonomi

Kuyumcular, PTT altınını almayacak

Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Bayram, yazılı bir basın açıklaması yaparak, PTT tarafından satışa sunulan gram altınların, üyelerince alım ve satımının yapılmaması yönünde karar aldıklarını ilan etti.

20 Mart 2013 Saat: 22:14
Kuyumcular, PTT altınını almayacak
Kuyumcular, PTT altınını almayacak

Bankaların altın satmasına her fırsatta karşı olduklarını dile getiren kuyumcular, bu konudaki kararlılıklarını sürdürüyor. Uzlaşma zemini aramak için Ocak ayında Türkiye Bankalar Birliği ile görüşen kuyumcu oda başkanları, şubat ayında ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binasının önüne siyah çelenk bırakmıştı.Girişimlerinde istedikleri sonucu alamayan kuyumcular, çareyi son olarak bankalara Cumhuriyet ve ziynet altını alıp satma yetkisi veren yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvurmakta bulmuştu. Yönetmeliğin iptalini bekleyen kuyumcular, tam da bu dönemde PTT’nin 14 başmüdürlük ile Ankara ve İstanbul’daki Pttmatik’lerde altın satışına başlamasıyla karşı karşıya kaldı. Türkiye genelindeki kuyumcular, bu gelişmeye çok sert tepki gösterdi. Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Bayram da PTT’den alınan altınların alım satımının yapılmayacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat