Özdilek

Siyaset

Kuşkan'dan malumun ilanı

Kocaeli İl yönetimi salı akşamı il ve İzmit ilçe kurullarını toplayıp güya basına kapalı şekilde görüşüp yaşanan hile konusunu karar bağlayacağını ve çok kısa bir süre içinde de yerel basına bilgi verileceğini belirtmişti.

13 Şubat 2014 Saat: 18:43
Kuşkan'dan malumun ilanı
Kuşkan'dan malumun ilanı

Doğru yerel basına bilgi verilmişti ama kendisi tarafından değil. Toplantıya katılan bir ya da iki kişi tarafımızdan çatlak ses olarak yorumlanan kişilerce yerel gazetelere toplantının tüm içeriği pas edilmişti. Iki gündür basına kapalı toplantının haberleri elden ele gezerken, il başkanı Yalçın Kuşkan il kurulu toplantısının sonucunu açıklama için gazetecileri makamına çağırdı ama 24 saat önce zaten yapılmış bir haberi malumun ilanı olarak gazetecilere açıkladı.

Yalçın Kuşkan, "Itirazların reddine karar verilmiştir. Seçim anından yapılan itiraz beş sandığı 11, 18,19, 21 ve 24 Nolu sandıklara itiraz edilmiştir. Itiraz edilen sandıklar il gözetmenleri Muhtafa Kahraman ve Cihat Altınyuva itirazları gündeme alarak sandıkları tekrar saymışlardır. Sayılan sandıklar buradadır. Bu sonuçlara göre düzeltme yapılmıştır. Yönetmeliğe göre anında itirazlar değerlendirilmiştir. Seçimlere itiraz da yapılmıştır. Beş sandığa yapılan itirazlar sandık başkanlarına da yapılmıştır. Kardeş aday, ağabey sandık sorumlusu sıkıntısı yaşanmıştır. Bu sıkıntı 21 nolu sandıkta olmuştur. Gerekli olan sayım yapılmış ve sıkıntılı bir seçim yaşanmıştır. Seçim sonucuna yapılan itirazlar 22'den 16'ya düştü. Bu arkadaşlarımıza yönelikte bir değerlendirme yapılmış ve oy çokluğu ile itirazın reddine karar verilmiştir" dedi.

Yalçın Kuşkan'in zaten böyle davranacağını geçtiğimiz Pazartesi günü köşesinde açıklayan gazeteci Aybey Kahramanlı bir kez daha haklı çıkmayı başardı ama yine de Kuşkan, CHP il kurulunun oylama yaptığını ve oybirliği değil oyçokluğu ile karar alındığını, yaplan itirazların reddedildiğini açıkladı. Bu açıklama da gazetemizin köşe yazarının. Yazdığı ve açıkladığı seçeneğin ele alınarak değerlendirilmesi sonucu bu da malumun ilanı olmaktan öteye geçemedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat