Özdilek

Siyaset

Kuşkan, Seçim Sürecini Değerlendirdi

CHP il Başkanı Yalçın Kuşkan, partililerin de katılımıyla il binasında yerel seçimlerden sonra bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sürecini değerlendirdi ve bir nevi günah çıkarttı.

3 Nisan 2014 Saat: 15:05
Kuşkan, Seçim Sürecini Değerlendirdi
Kuşkan, Seçim Sürecini Değerlendirdi

Yalçın Kuşkan, "CHP için il başkanlığı zor bir basın toplantısı keyifsiz bir basın toplantısı. Birkaç gün önce bir seçim yaşadık maalesef Kocaeli'nde CHP olarak başarılı olamadık. CHP genel merkezi ve hepimizin çok daha fazla başarılı istediği bir seçim yaşadık.

Eğilim yoklaması yaptık. Birden fazla aday olan ilçelerde eğilim yoklaması yaptık ve sandıklardan kim çıktıysa partimizin adayı oldular. Bir ilçe hariç tüm ilçelerde yüzde seksen oranında önseçimle adayları belirledik.

Yalçın Kuşkan günah keçisinin kendisi olduğunu açıkladı.
Sorumluluk bana ait.

Önseçimlere rağmen örgütün talepleri alınmış olmasına rağmen maalesef başarılı olamadık. Halkın tercihine saygı duyuyor ve rakibimizi de kutluyoruz. Bahane üretmek gibi bir derdimiz yoktur. Örgütsel anlamda eksiklikler ve hatalar olmuş olabilir. Tüm bunların sorumlusu olarak benim. Aday arkadaşlarımızı veya ilçe başkanı arkadaşlarımın arkasına saklanmak gibi bir niyetim yok. Sorumluluk birinci derece de il başkanınındır. Özellikle kadın arkadaşlarımız, adaylarımız ve gençlerimiz, örgütlerimiz elinden geldiği kadar çalıştı fakat yeterli olmadı. Yolsuzluk ve hırsızlıklara rağmen Kocaeli'nde yaşayan vatandaşlar AKP'yi tercih ettiler.

Suçlu ve sorumlu olan varsa yo da benim ama AKP'liler oniki senedir kentte taş taş üstüne bir kalıcı eser koymadıkları halde bu oyu almışlardır işte ben ben buna çok üzülüyorum. Yerel ve genel seçimler apayrıdır. Genel saçım hüviyetinde seçimler yapıldı ve yerel olamadı. Iktidar tarafından her seçim döneminde bir mağduriyet politikası belirleniyor. En son mağduriyet politikası paralel yapı olarak nitelendirildi. Toplumsal bir kutuplaşma yaratıldı.

Yalanın ve paranin gücü birleşerek ortaya bir seçim çıktı. Sadece Kocaeli 'nde tüm ülkede yaşanmıştır. 20 Ağustos tarihinde cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktır. Isimlerin önemi yoktur. CHP yıkılmaz bir çınardır. Kadın üyelerimize ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. CHP'ye büyük bir enerji kattıklarını düşünüyorum.

Istifa etmeyi düşünüyormusunuz, istifalarınızı isteyeceğiniz kişiler var mi?
Istifa noktasında, basınla ve partiyle paylaşırız. Sorulara cevap vermedi. Kaçındı. Teşhis gerekir ve hesabı yapılır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat