Özdilek

Kültür/Sanat

Kuşkan, Leyla Atakan Ve Arkadaşlarını Saygıyla Anıyoruz

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, ölümlerinin 40. Yıldönümünde Leyla Atakan ve arkadaşlarını bir kez daha saygıyla andıklarını söyledi. Kuşkan yaptığı açıklamada, “40 yıl önce elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan İzmit’in ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ile Meclis Üyesi arkadaşları İsmail Kolaylı, Abdurrahman Özbay ile Feridun Özbay’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Onlar, bedensel yaşamlarını bu kente hizmet ederken yitirdiler ve ölümsüzlüğe ulaştılar” dedi.

Kuşkan sözlerini şöyle sürdürdü; “Maşukiye Köyü CHP ocak Başkanı olarak aktif politika yaşamına giren rahmetli Atakan, 1963 yılında İl Genel Meclis Üyeliğine seçilmiş ve daha sonra CHP Kocaeli İl Başkanı olmuştur. 2 Haziran 1968'deki yerel seçimlerde İzmit Belediye Başkanı seçilmesi, Türkiye ölçeğinde önemli bir olay olarak değerlendirilmiş, Atatürk Devrimlerinin ve kadın haklarının somutlaşan örneği olarak algılanmıştır. Üç Yıl kadar süren Belediye Başkanlığı görevinde üretken ve halkçı belediyecilik anlayışının filizlenmesini sağlamış, kısa süren başkanlığı döneminde bu günkü Kocaeli Fuarı'nın kuruluşunu sağlayarak, İzmit'in sosyal ve kültürel yaşamında kalıcı izler bırakmıştır. Eserleriyle ölümsüzleşerek 1971'deki Trafik kazasında üç çalışma arkadaşıyla birlikte aramızdan ayrılmıştır. CHP Kocaeli Örgütü olarak görev şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat