Özdilek

Kültür/Sanat

KUŞKAN: KO-MEK İHALESİNE AÇIKLIK İSTEDİ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan KO-MEK ihalesiyle ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Kuşkan açıklamasında birçok soru yönelttiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan soruların cevaplanmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Kuşkan bir basın açıklaması yayınlayarak KO-MEK’in önceki günlerde yapılan ihalesiyle ilgili olarak çok çarpıcı iddialar ortaya attı. KO-MEK’in bir propaganda aracı olarak kullanıldığını söyleyen Kuşkan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kursları, KO-MEK’in 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için yapılan hizmet alımı ihalesi yine kuşku dolu gelişmeler ışığında tamamlandı. CHP olarak en başından beri yakından izlediğimiz KO-MEK ihaleleri ve uygulamalarına yönelik dikkat çeken konuları kamuoyu ile paylaşmayı bir görev biliyoruz. Öncelikle vurgulamak isteriz ki örgün ve yaygın, her türlü eğitim faaliyetlerinin belli bir disiplin için yürütülmesini sonuna kadar destekleriz. Yerel yönetimlerin eğitime destek olmalarını alkışlarız. Ancak, AKP dönemi ile birlikte çok farklı bir uygulama ile karşı karşıya kalmaktayız.

PROPAGANDA YAPILIYOR
Eğitimi desteklemek yerine, kendini bir eğitim kurumu yerine koyan belediyelerin, meslek edindirme kursları adı altında düzenledikleri eğitim organizasyonlarıyla, devletin yaygın eğitim işini yapan kurumları olan Halk Eğitimi Merkezleri’ne alternatif oluşturduklarını ve bu merkezleri işlevsiz hale getirmeye çalıştıklarını görüyoruz. AKP böylece, Kocaeli dışında birçok ildeki benzer organizasyonlarla “yaygın eğitim” faaliyetlerini kullanarak, kursiyerlere siyasi ve ideolojik propaganda yapma fırsatı yakalama anlayışı içinde hareket etmektedir. Kamu kaynaklarının, yaratılan yeni kadrolar yoluyla yandaş unsurlara aktarılması gibi bir başka “çıkar” unsuru olarak da yararlanılan kurslar denetimden uzak yapısıyla eğitim sistemimizin temelini sarsacak şekilde bir “ikilik” yaratmaktadır.

GÖSTERMELİK İHALE
Tüm bunların dışında “hizmet alımı” kılıfıyla her öğretim yılında bizce “göstermelik” bir ihaleyle önemli bir kamu kaynağının birilerine peşkeş çekildiği gerçeği ile karşı karşıyayız. Son ihale ile gündeme bir kez daha gelen şaibeli durumlar konusunda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kamuoyunu aydınlatacağı umuduyla, aşağıdaki sorularımızı kendilerine yöneltiyoruz. KO-MEK’in kurulduğu yıl olan 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen ihalelerin tümünü, İstanbul’da faaliyet gösteren Yıldızlar firmasından başka kazanan firma var mıdır? Varsa adı nedir? KO-MEK ihalelerine niçin çoğunlukla tek firma katılmaktadır? Acaba, ihale sözleşmesi koşulları “adrese teslim” niteliği taşıyacak şekilde mi hazırlanmaktadır?

UZMAN, NEDEN İHALEDEN ÇEKİLDİ
Son ihaleye Yıldızlar firması adına katılan genel müdür ünvanlı kişinin AKP döneminin ekonomide parlayan yıldızlarından, AKP destekçisi MÜSİAD üyesi bir işadamı ve İstanbul’un ilçelerinden birinin belediye meclis üyesi olması, ihale ayrıcalığını hak etmesinin nedenleri olabilir mi? Yıldızlar adlı firmanın Kanal 7 TV ile ilişkisi olduğuna dair duyumlar sizlere de ulaştı mı? İhaleye giren üçüncü firma olan Uzman Eğitim firması teklif vermeden ve teşekkür ederek neden ihaleden çekildi? Teşekkür kime ve neden edildi? İnternette firmalarla ilgili değişik sitelerde küçük bir tarama yapıldığında, Uzman ile Yıldızlar firmalarının adres ve telefon numaralarının aynı olmasını tesadüf olarak mı değerlendireceksiniz?

SUÇDUYURUSU KABUL EDİLMELİ
Kurs merkezlerini hazırlayan, elektrik, su, telefon, faks, sıra, masa, sandalye, bilgisayara gibi derslik eşyalarıyla eğitim materyallerinin neredeyse tamamına yakınını karşılayan, yıl sonu sergi açılışı ve belge törenlerinin alabildiğince görkemli olması için hiçbir masraftan kaçınmayan kurum belediye olduğu halde, acaba Yıldızlar fiması hangi hizmet karşılığında bir öğretim yılı için 16 milyon 332 bin 353 TL gibi çok yüksek bir bedelle ihaleyi kazanmıştır? 2011-2012 öğretim yılı ihalesine giren bir diğer firma olan ASAL firmasının verdiği teklifin Yıldızlar firmasınınkine çok yakın bir teklif olması sizde şüphe uyandırdı mı? Karşımızda soru işaretlerini gireceklerin başında Büyükşehir Belediye Başkanlığı var. Bu basın açıklaması suç duyurusu kabul edilmeli ve gereği yapılmalıdır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat