Özdilek

Siyaset

Kuşkan’ın davası ertelendi

30 Mart seçimlerinde oy kullanmak üzere 1046 nolu sandığa gitmesiyle birlikte basın mensupları da içeri girerek Kuşkan'ı oy kullanırken görüntülemek istedi.

13 Kasım 2014 Saat: 17:39
Kuşkan’ın davası ertelendi
Kuşkan’ın davası ertelendi

Ancak sandık başkanı Haluk Giray, YSK'nın oy kullanırken görüntü alınamaz uyarısını öne sürerek basın mensuplarını içeri almamıştı. Bunun üzerine Kuşkan'la sandık başkanı arasında tartışma yaşanmış, Oyunu kullanan Kuşkan yargıya giderek Giray'dan şikayetçi olmuştu.

 

DURUŞMAYA KATILMADI

Duruşmaya davacı Yalçın Kuşkan ve avukatı mazeret bildirerek katılmadı. Sanık avukatı Fahriye Yiğit ve tanık sıfatıyla o gün sandıkta görev yapan Merve Sözer katıldı. Görülen davada tek tanık olan Merve Sözer dinlendi ve ardından dava 4 Şubat 2015’e ertelendi.

 

BİR CHP'LİYİ DAVA ETTİ

Öte yandan Kuşkan’ın dava açtığı Haluk Giray'ın ise CHP'li olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen Kuşkan, davasında ısrarcı oldu. Bu arada Hasan Giray’ın YSK'dan gelen mesajı uygulamada yanlış anladığı ve bu nedenle basının başkanı görüntülemesini yasaklamıştı. Fakat gelen mesajın basınla ilgili değil, oy pusulasının resmini çekmeyi engellediği ortaya çıktı. Tanık Merve Sözer ise Kuşkan’a tepki göstererek, “Kütahya’daki okulunu bırakıp gelmek durumunda kaldığını ve duruya Yalçın Kuşkan’ın katılmamasına tepki gösterdi. Sözer, “Olayla ilgim yok ama sürekli gelip gitmek zorunda kalıyorum” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat