Özdilek

Ekonomi

Kuşkan Civelek'e sert çıktı

Kocaeli CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İl binasında yaptığı haftalık olağan toplantıda Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’in “CHP’nin il ve ilçe başkanlarından memnunum” açıklamasını oldukça sert bir dille karşılık verdi

4 Haziran 2014 Saat: 17:47
Kuşkan Civelek'e sert çıktı
Kuşkan Civelek'e sert çıktı

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “CHP’nin herhangi bir üyesini Mahmut Bey’e değişmem” diyen Kuşkan, Civelek’i tenkit etti. Başkan Kuşkan “Mahmut Bey AKP’nin oylarında kendi becerisi ve başarısı olduğunu düşünmüyorum. CHP 90 yıllık kökleri olan bir parti. Partimin herhangi bir üyesini Mahmut Bey’e değişmem. Herhangi bir partilimin eğitim düzeyi ne olursa olsun Sayın Civelek’ten çok daha önemlidir. Çok daha sosyaldir ve demokrasiyi içine sindirmiştir” sözlerine değindi.

TEOG TAM BİR KAOS YARATICAK

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, haftalık olağan açıklamasında gündemi doluydu. İlk olarak İl yöneticisi Cihat Altunyuva eğitim alanı ile ilgili bir açıklama yaptı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılının kaoslarla başlayacağını ifade eden Altunyuva, “AKP’li 5 bakan 5 ayrı alanda uygulama yaptı. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş(TEOG) uygulaması bu yıl gündeme gelmiş. Anadolu lisesine yerleşemeyen öğrenciler ikamet adreslerine en yakın okullara yönlendirilecek. Bunlarda meslek lisesi ve çoğunlukla imam hatip liseleri” diyerek öğrencilerin Anadolu liselerinden başka alternatiflerinin olmadığını” söyledi . Sözlerine eğitim alanı dinselleştiriliyor diye devam eden Altunyuva, Eğitim alanımız imam hatipleştiriliyor bugün 70 bin civarın bilimsel laik eğitimden uzak çocuklar için  kamuoyunun duyarlı olması gelecek nesillerin karartılmaması için elimizden geleni yapmalıyız”dedi.

GEZİ OLAYLARINA VE YALOVA SEÇİMLERİNE YORUM

CHP İl Başkanı Kuşkan ise bir tek Başiskele ilçesinde kongre yapılacağını ve  geçmiş dönemde görevi bırakan arkadaşlara Cumhuriyet Halk Partisi’ne koydukları katkılar nedeniyle teşekkür etti. Yeni gelenlere de  başarılar diledi .İstanbul’da adı konmamış bir sıkıyönetim ilan edildi. Hükümet 25 bin polisin görev yaptığını keyifle anlatıyor . Geçtiğimiz gün Dünyaca ünlü şairimiz Nazım ölümünün 51. Yıl dönümü. Tüm dünyanın ona verdiği değeri Türkiye’nin vermesini umuyoruz” ifadelerini kullandı. Yalova seçimlerinde ülkede her türlü baskıya ve vaade rağmen irade tecelli ettiğini sonucunda  Cumhuriyet Halk Partisi seçimi kazandığını belirtti. Kocaeli Büyük Şehir Belediyesinin Yalova’ya iş makineleriyle katkı sağlamasını boş bir seçim vaadi olduğunu söyledi.  Sözlerine “Yalovalı vatandaşlarımızın hizmet almasına karşı değiliz. Ama oradaki seçimler alınacak diye böyle bir şey yapmak hiç hoş değil” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat