Özdilek

Siyaset

Kuşkan: Başarılı olduğumuz söylenemez

Belediye meclis üyeleriyle bir araya gelen CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, yerel seçimlerde partililerin sandıklara sahip çıkamadığını ifade etti.

10 Mayıs 2014 Saat: 17:56
Kuşkan: Başarılı olduğumuz söylenemez
Kuşkan: Başarılı olduğumuz söylenemez

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, sayıları 86 olan belediye meclis üyeleriyle önceki akşam Baltürk Otel’de bir araya gelerek bir değerlendirme yaptı. Milletvekilleri Hurşit Güneş ve Mehmet Hilal Kaplan’ın da katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz da hazır bulundu.

 

BAŞARILI DEĞİLİZ
Toplantının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, seçimlerin ardından hem belediye meclis üyeleriyle tanışmak, hem de bir yol haritası çizmek için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yerel yönetimlerde başarılı bir sonuç çıkardığımız söylenemez. 86 belediye meclis üyemiz içinde 12 tane kadın meclis üyemiz var. Bu sonuçta iyi bir sayı değil. Burada kadın katılımcılar açısından eksiğimiz var. Nerede eğilim yaptıksak orada kadın adaylarımız yer buldu. Önümüzde önemli bir süreç var” ifadelerini kullandı.

 

YAPICI VE TUTARLI MUHALEFET YAPIN
Sözlerini sürdüren Kuşkan, “Kişilere, kurumlara, kimler adına imar tadilatı yapılıyorsa, şahsi rant sağlanıyor düşüncesiyle parsel bazındaki imar değişikliklerine karşı çıkıyoruz. Yapılacak muhalefet kent yararına, yapıcı olmalıdır. Bu tür muhalefet kentimize yararlar sağlayacaktır. Mart sonunda yapılan seçimlerde önemli hedeflerimiz vardı. Ancak başarıyı sağlayamadık. Bu bir gerçekliktir” şeklinde konuştu.

 

İSTİFA EDİN YA DA KALIN DEMEM
Kartepe, Körfez, Kandıra, Derince ve Başiskele ilçe örgütlerinin istifaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Kuşkan, “Asla kimseye kalkın istifa edin ya da görev başında kalın diye bir telkinim olmadı. Ben her şeyi örgütün iradesine bıraktım. Herkes yeri geldiğinde kendisini değerlendirir. Asla bu konuda cezalandırıcı olmam” açıklamasında bulundu.

 

PARTİLİLER SANDIKLARA SAHİP ÇIKMIYOR
Yerel seçimlerden sonra tespit ettiği önemli bir konuyu da paylaşan Kuşkan, “İlçe yöneticilerimiz ne kadar çalışırsa çalışsın partililerimizin seçim sürecinde sandıklara sahip çıkmadığını gördük. Bu benim bir tespitimdir. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde tüm CHP’lilerin sandıklara sahip çıkmasını istiyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat