Özdilek

Siyaset

Kuşkan,4+4+4 Sistemini Eleştirdi

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan 4+4+4 Eğitim sistemini eleştirdi.

24 Ekim 2012 Saat: 13:51
Kuşkan,4+4+4 Sistemini Eleştirdi
Kuşkan,4+4+4 Sistemini Eleştirdi

O kadar uyarıya rağmen AKP iktidarının “dindar ve kindar” nesiller yetiştirme uğruna,  toplumun her kesimiyle inatlaşarak getirdiği ve kendi ifadeleriyle “tüm okulları imam-hatipleştirme” amacı güdülen 4+4+4 sistemi daha ilk haftalarda tel tel dökülmeye başladı.

Gün geçmiyor ki yurdumuzun dört bir köşesinden gelen birer “eğitim faciası” haberi duymamış olalım. Okullarımızın fiziki yetersizlikleri, kalabalıklaşan sınıf mevcutları, “yan branş” palavrasıyla görüntüyü kurtaralım derken eğitim yöneticilerinin branş öğretmenliklerine geçişlerinin başlamasıyla oluşan yönetici boşlukları, 5 yıl olan ilk kademe süresinin 4 yıla indirilmesiyle ortaya çıkan sınıf öğretmeni fazlalığı, özel okullara yönelen öğrenci akışı şimdilik yaşanan bazı sorunlar olarak öne çıkmış durumda. Uygulamada ilk yıl tamamlandığında yukarıdaki sorunlara yenilerinin ekleneceği de kesin.

Tüm bunların dışında ilimizde de örneklerini gördüğümüz bir olumsuzluğa değinmek istiyoruz. Bazı okullarımızda bazı öğretmen ve yöneticiler, 1. sınıfa kaydını yapan ve bu güne kadar okula devam eden, ancak daha önce anaokuluna gitmemiş olan öğrencilerin velilerine baskı yaparak onları anaokuluna göndermeye zorlamaktadır. Bu uygulamanın yasal olmadığını ve çocuğunun aynı sınıfta eğitimine devam etmesini talep eden velilere reva görülen uygulamalar İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yansıtılmış olmasına rağmen, açıkça yasalar çiğnenmeye devam edilmektedir.  Velilerin maddi ve manevi yıkımlarından başka 72 ayın altındaki bir çocuğun, ancak alışmaya başladığı okul ortamından koparılarak, bambaşka bir ortama keyfi olarak sürüklenmesinin o çocuğun ruhsal dünyasında açacağı ve etkilerinin ömür boyu süreceği tahribatın telafisi asla mümkün olamayacaktır. Bunun adı eğitim değil, bir “eğitim cinayeti”dir.

AKP iktidarına bir kez daha seslenmek istiyoruz: Eğer çocuklarımızın geleceklerini gerçekten düşünüyorsanız; yüreklerinizde birazcık çocuk sevgisi varsa, sizi “ben yaptım oldu” mantığının antidemokratik bir mantık olduğunu anlamaya, inadınızdan vazgeçmeye ve çağdışı 4+4+4 sistemine derhal son vermeye çağırıyoruz...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat