Özdilek

Kültür/Sanat

Kurtarma Timi 6 kişiyi daha kurtardı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33



 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Kandıra sahillerinde görev yapan Kurtarma Timi Ramazan’ın son haftasında yine görev başındaydı. 53 kişinin görev aldığı sahillerde 6 kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı.


 
53 KİŞİ GÖREV YAPTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve gönüllü itfaiyeciler ile sivil toplum kuruluşları Kandıra sahillerinde olası tehlikelere karşı görev yapmaya devam ediyor. Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Bağırganlı ve Sarısu’da hizmet veren Hayat Kurtarma Timi bu hafta sonu da vatandaşların güvenliğini sağladı. Boğulma vakalarına 53 kişiden oluşan uzman personel anında müdahale ederek 6 kişiyi daha azgın sulardan kurtardı.
 
TAM TEÇHİZATLA GÖREVDEYDİLER
Vatandaşların güvenliğini sağlayan Hayat Kurtarma Timi’nde bu hafta sonu 53 kişi görev aldı. AKUT, MAG. Gönüllü İtfaiyeciler ve sağlık ekiplerinin de yer aldığı timler, 5 arazi aracı, 4 zoodyak bot, 2 atv, 2 otobüs, 1 Jet Ski ve 1 dalgıç aracı ile Kandıra sahillerinde hizmet verdi. Karadan gözetleme kuleleri, denizden ise zoodyaklarla görev yapan ekipler olası olumsuz vakaların önüne geçilmesini sağladı.
SAĞLIK PERSONELİ DE GÖREVDE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Ambülâns Nakil Hizmeti’ne ait 6 ambülânslar ve sağlık görevlileriyle Hayat Kurtarma Timi’ne destek verdi. Sahillerdeki vatandaşların sağlık sorunlarına anında müdahale eden ekipler tansiyon, sıcak çarpması ve yaralanmalarda da acil tıbbi destek verdi.
 
YAŞAMA TUTUNANLAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Önleme Merkezi’nin yürüttüğü cankurtaran hizmeti sezon başından bu yana hafta sonları veriliyor. Cumartesi günü 11.00–19.00, Pazar ise 09.00–18.00 saatleri arasında gerçekleştirilen özverili çalışmalar ile Selen Zerman (9), Nihal Zerman (33), Özgür Canan (42), Mehmet Sağır (28), Kerem Çelik (12) ve Mehtap Ergen (17) kurtarılan isimler

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat