Özdilek

Eğitim

Kursiyerler profesyonel mutfakta

Yenikent KO-MEK’in Aşçı Çırağı kursiyerleri Seka Park Otel’in mutfağını ziyaret etti.

22 Şubat 2013 Saat: 11:00
Kursiyerler profesyonel mutfakta
Kursiyerler profesyonel mutfakta
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Üniversitesi olarak adlandırılan Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK),  sunduğu mesleki eğitimlerin yanı sıra sosyal faaliyetlerle de kursiyerlerin hayatlarına renk katmaya devam ediyor. KO-MEK Yenikent kurs merkezinin Aşçı Çırağı branşında eğitim gören kursiyerleri Seka Park Otel’in mutfağını ziyaret etti. Kursiyerler profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve görsel sunum adına birçok bilgiyi yerinde inceleyerek görme fırsatı buldular.
 
USTADAN LEZZET SIRLARI
KO-MEK kursiyerleri Seka Park Otel’in mutfak sorumlusu ve ekibi ile birlikte mutfağı gezerek kullanılan aletler hakkında bilgi aldılar. Kursiyerler ayrıca usta aşçı ile birlikte uygulama yaparak yemeklerin lezzet sırlarını öğrendiler. Uygulamaların yanı sıra pratik bilgiler hakkında bilgi sahibi de oldular.
 
İŞİNİ SEVEN BAŞARISIZ OLAMAZ
Seka Park Otel’in mutfak sorumlusu ve aşçısı Muhammet Apaydın, ‘’Mutfakta işini severek yapan bir insan asla başarısız olmaz. Bu gün kursiyerlerle birlikte tatlı kurabiye, tuzlu kurabiye, sütlü tatlılar ve ana yemek hazırlama çalışmaları yaptık. Kursiyerlerin ilgisi ve gözlerindeki ışık beni çok mutlu etti’’ dedi.
 
KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİLER
KO-MEK Usta Öğreticisi Sibel Gülsün, ’’Kursiyerlerimiz profesyonel mutfakları yerinde incelemeyi çok istiyorlardı. Gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette de hem çalışma ortamını hem de mutfağa nasıl girilmesi gerektiğini gördüler. Ayrıca ustamızla birlikte yemek yaparak keyifli dakikalar yaşadılar’’ şeklinde konuştu.
 
BU ANIN BİTMESİNİ İSTEMİYORUM
Aşçı Çırağı kursiyerlerinden Burçin Keskin ise profesyonel bir mutfağı birebir görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Keskin, ‘’Burada hijyen kuralları, kurabiye çeşitleri, gramajlar, büyük mutfak fırınları ve aletlerini gördük. Ustamızla birlikte kurabiyeler yaparak uygulamalı olarak eğitim aldık. Şu anın bitmesini hiç istemiyorum’’ dedi.
 
USTADAN KURSİYERLERE TAM NOT
Seka Park Otel’in Mutfak ekibi daha sonra kursiyerlerin usta aşçı ile birlikte hazırladıkları kurabiyelerden sundu. Kursiyerler usta aşçı yardımıyla hazırlamış oldukları kurabiyelerden yerken tam not almanın mutluluğunu yaşadılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat