Özdilek

Kültür/Sanat

Kürekciler Çalışmaya Başladı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

         Her branşta doğa sporunu yapmaya elverişli arazi koşulları ile spor merkezi konumundaki Kartepe’de kürekçilerde adını duyurmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sapanca Gölü’nde antrenman yapan Uzuntarla Kürek Kulübü sporcuları milli takım seviyesinde Kartepe adını temsil etme hedefindeler.

 

Uzuntarla’da bulunan Kartepe Su Sporları Merkezi su sporları ile ilgilenen branşların uğrak adresi olmaya devam ediyor. 2006 yılında kurulan Uzuntarla Kürek Kulübü üyesi sporcular aynı zamanda KOÜ BESYO öğrencisi olarak kürek sporunun da eğitimini almaktalar. Öğretim görevlisi Tacettin Büyükdemirtaş’ın aynı zamanda antrenör olarak öğrencilerine uygulamalı ders yapma imkanı bulduğu Sapanca Gölü’nü, durgun su olma özelliği nedeniyle en uygun alan olarak göstermekte.

 

Kürek kulübü sayısının azlığından şikayetçi olan Uzuntarla Kürek Kulübü Antrenörü Tacettin Büyükdemirtaş, “Doğa sporlarının merkezi durumundaki Kartepe’de gençleri kürek sporuna alıştırmak, su sporlarını sevdirmek, yeni sporcular yetiştirmek hedefiyle çalışmalarımızı uygulamalı ve pratik eğitimlerle devam ettiriyoruz. Halen üniversitede 90 öğrenci ve kulüpte 6 sporcu ile kürek sporunda Kartepe’nin adını duyurmak hedefiyle çalışmaktayız. Milli takım seviyesinde sporcular yetiştirerek bölge halkının bizlere gösterdiği ilginin karşılığını başarılı sonuçlarla almayı planlamaktayız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat