Özdilek

Kültür/Sanat

Kuran Kursu Derneğinde Seçim Hutbesi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İmam-ı Azam Camii ve Kur’an Kursu Derneği’nde gerçekleşen sohbette Derinceli vatandaşlarla bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ilçenin her alanında çalışmaların süratli bir şekilde devam ettiğini belirterek “Söz verdiysek mutlaka yaparız” dedi.

 

Yoğun ilgi gösterildi

Sürekli halkla iç içe olan ve Derinceli vatandaşların taleplerini yerinde gözlemlemeyi ilke edinen Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, bu kez Yenikent’te bulunan İmam-ı Azam Camii ve Kur’an Kursu Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi. İkindi namazının ardından gerçekleşen buluşmaya Yenikentli vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken İmam-ı Azam Camii ve Kur’an Kursu Derneği tamamıyla doldu. Başkan Alemdar’ın yanı sıra sohbet toplantısına Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Özdemir, Dernek Başkanı Kamil Öner ve camii imamı Zekeriya Altıntaş da katıldı.

 

Altıntaş ve Özdemir’den teşekkür

Sohbet esnasında ilk sözü alan isim olan imam Zekeriya Altıntaş katılımlarından dolayı Başkan Alemdar’a teşekkürlerini iletti. Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Özdemir ise yaptığı konuşmadan Başkan Alemdar’ın yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altıntaş ve Özdemir’in ardından konuşmaya başlayan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, bu tarz toplantıların önemine vurgu yaparak “Bazen bizim göremediklerimiz bu toplantılar aracılığıyla ortaya konuyor. Bizler elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya hizmet getirmeye gayret sarf ediyoruz” dedi.

 

‘Sağlıklı alanlara kavuşuldu’

Derince’de hizmet veren her alanda daha iyi şartların oluşması için gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Alemdar “Okullarımıza, cem evine ve camilere gereken desteği sağlıyoruz. Yenikent, İbni Sina ve Yavuz Sultan mahalleleri çok güzel bir konuma geldi. Eskiden bu noktalarda vadi sorun oluyordu, şimdi ise oluşturulan alanla sağlıklı yaşam alanlarına kavuşuldu” dedi. Yenikent’in genel manada çok şık ve yaşanabilir bir yer olması için gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Alemdar, yeşil alanların önemine vurgu yaptı.

 

‘Derince’nin nüfusu çok genç’

Derince’de tesisleşme alanında önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, kapalı spor salonunun bittiğini ve artık açılışı beklediğini belirtirken yüzme havuzuyla ilgili de önemli mesafeler kat edildiğini söyledi. Derince’nin nüfusunun çok genç olduğunu söyleyen Başkan Alemdar, ilçe genelinde 1. sınıftan lise sona kadar eğitim gören 25 bin kişinin olduğunun, 25 yaş altı nüfusun da 50 bin noktasında olduğunu belirterek Derince nüfusunun sanılanın aksine çok genç olduğunu belirtti.

 

2 yılda 30 bin ağaç dikildi

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Başkan Alemdar bu bölümde yaptığı değerlendirmede, kapalı pazar alanı projesinin gündemde olduğunu ve bu noktada basit değil, yer altı otoparklı bir pazar alanı kuracaklarını söyledi. Toplantıda yapılan hizmetler nedeniyle teşekkürleri de kabul eden Başkan Alemdar 2 yılda 30 bin ağaç dikildiğini de belirtti. Vatandaşların taleplerini tek tek not alan Başkan Alemdar “Söz verdiysek mutlaka yaparız” diyerek her alanda sözünün arkasında duracağını göstermiş oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat