Özdilek

Siyaset

Kültür Tepesi Açıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit Belediyesi’nin tartışmalı projelerinden olan Kültür Tepesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, milletvekili adayları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Mehteran Bölüğünün gösteriler yaptığı açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan” Adaletli, herkesin belediye başkanı olma anlayışı ile kolları sıvadık. Yeni bir İzmit anlayışı ile her gün bu kente yeni değerler kattık. 2 yılda 40 parkı halkımızın hizmetine sunduk. Dünyanın en prestijli su sporları merkezi olan Gölkaypark’ı kentimize kazandırdık. Mahalle meydanları, mahalle konakları, Cephanelik’teki spor kompleksi, taksi durakları, cadde ışıklandırmaları İzmit’e ayrı bir hava kattı. Tarih Koridoru Projesinin bir parçası olan Kültür Tepesi kentimize ayrı bir değer katmıştır. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin yer aldığı bu bölge 1 yıl öncesine kadar mezbelelik bir haldeydi. İçimizi sızlatan bu duruma   seyirci kalamazdık ve yüreğimizi kabartan bir çalışma ile bölgeyi bu hale getirdik. Mecliste   engellenmeseydik projeyi 6 ay önce İzmitlilerin hizmetine sunacaktık. Bizi engellemeye çalışanlar, Kültür Tepesi’nin bir parçası olan Şelaleyi görünce inanıyorum ki mahcup olacaklardır” dedi.

 

KYÖD VE MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nin olduğu binanın 2 katı  yıkılacak

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de yaptığı konuşmada” İzmit’in en nadide yeri yıllarca hoyratça kullanılmıştı. Kocaeli de müthiş bir değişim var. Son zamanlarda tarihe ve kültürel değerlere sahip çıkılmaya başlandı. Tarihi değerler eğer içinde yaşanılırsa bir anlamı olur. Kültür Tepesi de bunun güzel bir örneğidir. Başkan Doğan’ı böylesine güzel bir yeri İzmitlilere kazandırdığı için kutluyorum. Saat Kulesi, Atatürk Heykeli çevresi yeni haliyle kentimize değer katmaktadır. Bölgedeki Orduevi sineması, eski kolordu binası yıkılarak bölge tam bir kültür tepesi haline gelecek. Redif binasının onarımı tamamlandı. Belki vali konağı da kaldırılarak bölge çok daha güzel olacak. Ayrıca, Merkez Bankası yol seviyesine kadar, KYÖD VE MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nin olduğu binanın 2 katı ile benzin istasyonun olduğu yerler de yıkılarak Kültür Tepesi’nin önü tamamen açılacak. Bunu yapmak boynumuzun borcu olmalı” şeklinde konuştu. Bakan Ergün, Türkiye’nin en büyük kent meydanının İzmit’te yapılacağını da söyleyerek” Perşembe Pazarının bulunduğu yer, alttı otopark, üstü meydana dönüştürülüyor. Valilik te kalkacak ve yer altında otopark üstte meydan olacak. Valilik Real’in olduğu bölgeye taşınacak” şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından açılışa geçildi. Bakan Ergün ve beraberindekiler, şelaleye su veren butona birlikte basarak İzmit’e değer katacak projeyi hayata geçirdiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat