Özdilek

Siyaset

KÜLLENEN OYLAR, BEKLENEN ADALET

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

        CHP İlçe Başkanlığı’nda yapılan açıklama’da geçtiğimiz seçimde gündeme oturan sandık hırsızlığı konusu konuşuldu.

Konuyla ilgili Fikret Toker’in iddiaları ise şöyle:

İddialara göre seçim günü, İnkılâp Okulunda CHP’nin oyları yakıldı. Olayın basına yansımasının ardından korkan görgü tanığı ifade değişikliğiyle şikâyetini geri aldı. Okul Müdürünün odasında bulunan kırık mühürler, oy pusulaları, mühürlü zarflar akılları karıştırdı.

Bunun yansıra oyların oranları yayınlanmaya başladığında istatistiklerde ki % 10’luk açığın nasıl aniden değiştiği de hala açıklanabilmiş değil.

Seçim günü 34 plakalı ‘resmi olmayan’ sivil araçlarla sandık taşıma işlemi gerçekleştirildi. Sandık kurulundan hiçbir görevlinin olmadığı taşıma işlemi sırasında açıklamada bulunulmadı.

 

Görevlilere zimmetle teslim edilen 3801 adet oy pusulasının hala açığa çıkmadığını belirten Toker, o dönemde ilçe seçim başkanlığında görevli bulunan Turan Ateş’in : “15 yıldır seçim başkanlığı görevinde bulunuyorum. İlk kez böyle bir seçime tanık oldum. Bu seçimde ne polisler, ne sandık görevlileri görev yaptı.” İfadelerine de yer verdi.

Geçtiğimiz seçimin Türkiye çapında organize bir suça tanıklık ettiğini belirten Toker, adalet bekledikleri vurgusunu yaptı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat