Özdilek

Siyaset

Küçükkaya Yeniden İlçe Başkanı seçildi

CHP İzmit İlçe başkanlığına aday olan Mehmet Ümit Küçükkaya yeniden başkan seçildi

9 Aralık 2017 Saat: 16:06
Küçükkaya Yeniden İlçe Başkanı seçildi
Küçükkaya Yeniden İlçe Başkanı seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Örgütü 4’üncü Olağan kongresi Hasan Gemici Spor Salonu’nda yapıldı. “Yerelde ve genelde iktidar  kongresi yapacağız” diyen mevcut ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın tek aday olarak girdiği kongreye partililer yoğun ilgi gösterirken, gerçekleştirilen kongreye CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İlçe Başkanları,  CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım, CHP eski milletvekillerinSefa Sirmen, Erol Köse, Hikmet Erenkaya, Kenan Akman, Mehmet Hilal Kaplan, Hurşit Güneş, Eğitim İş Şube Başkanı Emine Çalık, Türk Ocakları Derneği Başkanı Yücel Alpay Demir, Dev- Genç kurucusu Sarp Kuray, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Blok liste olarak yapılan ve 417 delegenin oy kullanma hakkı bulunan ilçe kongresinde tek aday olan Mehmet Ümit Küçükkaya yeniden ilçe başkanı seçilirken, kongre sonrası 17 ilçe yöneticisi ve 159 İl delegesi seçildi. Kongrenin divan başkanlığını ise İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt üstlendi.

İzmit genel seçimde çok önemli”

Gerçekleştirilen kongrede konuşan CHP milletvekili Haydar Akar, “2019 seçimleri çok önemli. Bizim seçimleri almak için sivil toplum örgütleri ve diğer siyasi partilerle hayır diyenleri, hak, hukuk, adalet diyen demokrasi bileşenleri ile hareket etmemiz lazım. Bunu sağlarsak yerelde ve genelde başarılı oluruz. İzmit bu süreçte çok önemli. Başarılı bir sonuç aldık İzmit‘te. Bu başarı bizim umutlarımızı yeşertti. Herkesi kucaklayarak genel seçimleri almak açısından bu seçimi almamız lazım. Faşizmi yok ederek yeniden parlamenter rejimi inşa edeceğiz” dedi.

CHP‘nin Mehmetçiği

Sonrasında konuşan mevcut başkan Mehmet Ümit Küçükkaya, “Ben bugün burada CHP‘nin Mehmetçiği olarak bulunuyorum. Bizim amacımız seçimin sakin ve örgütlenme amaçlı geçmesiydi. Vicdanların rahat olmadığı bir referandum yaşadık. CHP bu yeni sistemde yeni bir tavır ve siyaset anlayışında olmak zorundadır.Artık herkesi kucaklamak zorunda olduğumuz bir dönmedeyiz. CHP Türk siyasi yelpazesinin en büyük partisidir.  AKP zaman zaman politik yörüngesini değiştirip diğer partilerden çok oy alabilmektedir. Düzenin bozulması korkusu seçimi AKP‘ye yönlendirmektedir. Beşiktaş, Aydın, İzmir gibi kentler solcu geçmişiyle değil sosyal Cumhuriyetçi seçmeniyle öne çıkmıştır ama diğer illerde bulunan Cumhuriyetçi seçmenler tercihini AKP’den yana kullanmıştır. İzmit‘te referandum sürecince akılcı ve bilimsel bir şekilde hareket ettik” diye konuştu.

Hedefimiz büyükşehir olmalı”

Küçükkaya, “Bütün programlarımız da bu yönde yapıldı.  Referandum sürecinde AKP‘yi Hayrettin adını verdiğimiz bir karikatür kahramanıyla kavga ettirdik. Buradan İzmit‘te hayır çıkmasında emeği olan herkese selam olsun. Belsa‘nın B bloğunu FETÖ‘ye kiralayan hükümet İzmit‘i çok kötü yönetiyor. İzmit 5 yıldır geri gidiyor. İzmit ile ilgili bir sorun yok. Bizim hedefimiz Kocaeli‘de Büyükşehir‘i almak olmalıdır. Bizim gelecek seçimlerde iddiamız bu olmalıdır. Partinin programlarına katılmayı Cengiz‘e Mehmet‘e destek mi vereceğiz olarak algılamazsak, İzmit‘te Hayır‘ı çıkardık sözünün biraz daha fazla söylersek bizim bu belediyeleri kazanmamızın nedeni yok.  AKP‘den kurtulmak bir mevsim kadar yakın” ifadelerine yer verdi.

“Yüzde 50 artı 1 hedefimiz olmalı”

Küçükkaya‘nın ardından konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Yeni yönetimde görev alacak kardeşlerime başarı dileklerimi iletmek istiyorum. Ülkenin durumu iyi değil.  Biz daha önce F tipi yapılanma derken FETÖ elimi tuttu diye bir ay elimi yıkamam diyen şahıs şu an Kocaeli milletvekili. Zarrab olayı çıktığında AKP bakanlarını aklayan AKP oldu. Adalet Kalkınma Partili bakanı aklayan bizim çökmüş yargımız oldu. Son aşamada Kudüs olayı çıktı. Biz bunu yorumlarken silah ticaretiyle uğraşanların ekonomik değerlerle Müslümanlarla savaş çıkartma isteğini okuyamazsak bunu anlayamayız. Biz kayıtsız şartsız Kudüs‘ün başkent olmasına karşıyız. 2019 çok önemli. İzmit‘te yüzde 24 oyumuz var. Bunu 30‘a 40‘a çıkarmamız lazım. Ben şahsen yüzde 50 artı 1 oy alamadığımız sürece partiyi başarılı saymayacağım. Artık hedef 50 artı 1 olmalı” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKKAYA’NIN LİSTESİ

İlçe Yönetimi:

Hasan Akbulut, Pınar Albeni, Tülin Alkan, Harun Arıcan, M.Arda Başaran, Mehmet Baştan, Mehmet Baştürk, Osman İlhan Cebeci, Erkan Çakar, Çağdaş Engin, Dalistan Filiz, Mehmet Nazım Gençtürk, Dilşat Hasret Haczeyni, Ali Kuzu, Hande Sarıgülle, Mihdiye Satıcı

İl Delegeleri:

Şebnem Acar, Hüsemettin Akar, Fatma Akbulut, Ömer Akın, Yeşim Akpınar, Koray Akşaç, Ekin Akyollu, T.Metin Alan, Ersin Albayrak, Ali Aldemir, Rıtvan Alkan, Servet Alparslan, Hatice Altıntaş, Duygu Arduç, Ergün Aşkın, Mehmet Ataç, Buse Atilla, Cavit Ayaz, Umur Bakkal, İsmail Bal, Orhan Balcı, Semra Başlak, Selvi Beyhan, Orhan Bozkurt, Güneş Burmaz, Kemal Ata Cengiz, Temel Çağlayan, Şule Çakar Meltem Çaklılı, Şenol Çalım, Sadiye Çelebi, Hasan Çelik, Sadun Çetin, Necdet Çetinak, Abdurrahman Çınar, Bedri Çiftçi, Bülent Çoban, Sami Çolak, Necati Dalkıç, Oya Donat, Serap Doyraner, Mahir Dönmez, Bayram Durmuş, Nilgün Düzen, Yağmur Ediş, Musa Kazım Ejderoğlu, Ayşen Ekmen, Sami Adem Elbaş, Meltem Er, Didem Erdem, Hikmet Erenkaya, Murat Erinç, İsmail Erkul, Ayla Ertan, Olgu Gencer, Keramettin Gençtürk, Selçuk Göğdemir, Fikret Gökmen, Hamiyet Göksu, Birgül Göksü, Mert Gövez, M.Hüseyin Güçlükaş, Ziver Gül, Alaattin Gül, Gülçin Günay, Doğukan Yılmaz Gürol, Murat Güven, Sema Hacıoğlu, Aysun Hacıoğlu, Dilşah Hasret Haczeyni, Selahattin Harata, Gürkan Hasançebi, Şükrü Haydar Paşa, Ramazan Hoşgör, Dilan İncesu, Nurican İşiaktır, Mustafa Kahraman, İsmail Kamış, İsmet Kanık, Muhit Kanko, Aysel Karabıyık, Bülent Karagöz, Faize Karakuş, Ali Kargı, Gülşen Kavas, Aslı Kavas, Mihriban Kavurmacıoğlu, Hatice Kaygusuz, Oya Keleş, Nazlıcan Kılıç, Ali Kamer Kılıçdaroğlu, Ayla Komza, Kenan Konca, Saffet Koşar, Uğur Koştur, Sevgi Koyun, Hasbi Kösemen, Duygu Kula, Servet Kulaksız, Ömer Kurtaş, Merih Kuruçelik, Ali Kuyumcu, Nazmi Küçükosmanoğlu, Engin Kültür, A.Hale Meriç, Şuayip Muti, Ruhan Odabaş, İlker Özben, Engin Özcan, Cengiz Özcan, Sevim Özen, Şule Özen, Özcan Özer, Remzi Özkan, Yasin Pektaş, Mustafa Pektaş, Remzi Polat, Birol Sağlam, Özgür Sarıca, Yasemin Satış, Alparslan Seymen, Arzu Sirmen, Tamer Solakoğlu, Mehmet Solakoğlu, Hikmet Soylu,Coşkun Sunar, Emre Şen, Süleyman Şen, Naim Taş, Yakup Temel, Fehmi Timur, Fikret Toker, Nuri Top, Şenay Topuz, Zihni Tosun, Erol Tuğral,Gökhan Turan, Neziha Türk, Ergin Türkdoğan, F.Yavuz Ulugün, İlker Ulusoy, Ercan Umutlu, Erhan Uysal, Türkan Uysal, Hacı Ahmet Uzun, Emine Yağcı, Naciye Yaka, Ferdi Yalın, Durmuş Ali Yalnız, Güneş Yaşar, Nezhanım Yazar, Selman Yıldırım, Canan Yıldızhan, Rafet Yıldızlı, Bekir Yurdagül, Mustafa Zengin, Leyla Zorlu.

HABER: Ufuk BAGAN

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat