Özdilek

Siyaset

Kücükkaya referandum turlarında

CHP İzmit İlçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya önceki akşam Kozluk ve 28 Haziran Mahallesinde ki vatandaşlara Referandum da Neden Hayır verilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

23 Şubat 2017 Saat: 21:15
Kücükkaya referandum turlarında
Kücükkaya referandum turlarında

Küçükkaya’ya  eşlik edenler arasında 28 Haziran mahalle temsilci Nagip Çiçek, CHP eski ilçe başkanı Selman Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Meclis üyesi Özcan Özer, CHP İzmit İlçe gençlik Kolları başkanı Devrim Bal ve CHP eski il gençlik kolları başkanı Umur Bakkal da hazır bulundu.

“Memleketin en önemli sorunu başkanlık sistemimi” ?

Küçükkaya en önemli sorunumuz Başkanlık sistemi mi ?, O kadar sorunumuz varken her şey yolunda mı gidiyor da, Ülkemize tek adam dayatmasını getirmek istiyorlar. Sevgili arkadaşlar ekonomik kriz kapımızda, işsizlik % 12 seviyesinde,  Üniversite mezunu olupta iş bulamayanların oranı ise korkutucu boyutlara ulaşmış % 26 seviyesinde. Şimdi sizlere sormak istiyorum bir tane Hükümet yetkilisi de çıkıpta işsizliği bitireceğiz diyorlar mı ? Eğer diyorlar ve de bu rakamları aşağıya çekiyorlarsa susacağım ama demiyorlar diyemiyorlar dedi.  1 Kasım, seçimlerine gidilirken  bu halktan nasıl oy istediler istikrar gelecek, ekonomi düzelecek, terör olayı bitecek demediler mi ? Akabinde bu toplumu beyaz toroslarla tehtit etmediler mi sizler şahitsiniz. Peki terör bitti mi “Hayır” İşte biz bu yüzden Hayır diyoruz. Bunların yalanlarına artık karnımız tok dedi.

Azerbaycan gibi mi olmak istiyorsunuz ?

Küçükkaya Azerbaycan Referandumda Evet dedi sonucu ortada.  Azerbaycan Cumhurbaşkanı  İlham Aliyev , eşi Mihriban Aliyeva’yı cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olarak atadı.  Böyle bir sistem nasıl olur diyorsunuz. Demokrasi bu kadarsa bu kadar da bir sistem olur. İtiraz edecek bir makam söz konusu olamaz. İtiraz edecek bir kitleden de bahsedemezsiniz. Demokratik toplumla alakalı bir durum. Ne kadar demokratik olduğu, ne kadar insan haklarına saygılı olduğu, ne kadar haklara özgürlüklere saygılı olduğu tartışılabilir. Eşiydi, şimdi birinci derecede başkan yardımcısı oluverdi sayın hanımefendi.”  Şimdi sizlere sormak istiyorum önümüze halktan kaçırarak getirdikleri anayasa değişiklik maddelerinde biride seçilecek başkanın istediği kadar yardımcı atama hakkı ve istediğini atama yetkisi olacak. Yarın aynı durumun bizim başımıza gelmeyeceği ne malum sizlere sormak istiyorum, dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat