Özdilek

Siyaset

Küçükkaya "İzmit dişini sıksın güzel günler yakında"

Mehmet Ümit Küçükkaya gündemi değerlendirdi ve dişini sıksın güzel günler yakında dedi.

14 Mart 2018 Saat: 10:46
Küçükkaya , dişini sıksın güzel günler yakında
Küçükkaya "İzmit dişini sıksın güzel günler yakında"

CHP İzmit İlçe Başkanı Küçükkaya,“İzmit dişini sıksın güzel günler yakında” mesajı verdi

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya Milli İttifak’ın yüzde 50’yi bulamayacağını iddia ederek, “İzmit ve Tük halkı dişini sıksın güzel günler yakında” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya basın toplantısında ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Şeker fabrikalarının kapatılmak istenmesi, esnafların sorunları ve TBMM’de alınan kararları değerlendiren Küçükkaya, Milli İttifak adıyla AK Parti ve MHP’nin kurduğu ittifakın başarılı olamayacağını ileri sürerek, “Sözde milli ittifakın yüzde 50’yi bulması hayaldir. İzmit ve Tük halkı dişini sıksın güzel günler yakında” diye konuştu.

Sadece kar zarar hesabıyla olmaz”

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya kapatılmak istenen şeker fabrikaları ile ilgili, “Ülkeler az gelişmekte olan pozisyondan gelişmişlik pozisyonuna üretimle çıkar. Cumhuriyet sadece emperyalizme karşı kazanılmış bağımsızlık mücadelesi değil, aynı zamanda ekonomik bağımsızlık mücadelesidir. Cumhuriyetin ilk yıllarında üretim ekonomisine dayalı felsefe genç cumhuriyeti benzerlerinin çok önüne koyup dünyanın en büyük 17’inci ekonomisi yapmıştır. Demir- çelikte,  uçağa buğdaydan, şekere kadar önemli tüm ihtiyaçlar gerçekten milli sermaye ile oluşturulmuştur. Bunun yanında mirasımız olan Osmanlının, borçları da ödenmiş, tarımda kendi kendine yetebilen bir ülke olarak dünyada yerini almıştır. Tarım ürünleri, tarım ürünlerini işleyen fabrikalar sadece kar zarar hesabı ile kapatılma kararı verilebilecek yerler değildir” dedi.

Ülkemizde bu sıkıntılar olmaz”

Küçükkaya, “Son günlerde zarar ediyor diye şeker fabrikalarının kapatılması, çok uluslu, GDO’lu ürün üreten firmaların önünü açmaktan başka bir işe yaramaz. Bu fabrikalar 2016’da 76 milyon TL zarar etmiştir. 2016 yılında sarayın, örtülü örtenekten 1 Milyon 600 Bin harcamasını hesaplarsak, sarayın 13 günlük harcaması şeker fabrikasının tüm zararına eşittir ve bu fabrikalarda 2 buçuk milyon insan ekmek yemektedir. Saray 30’da 1 tasarrufa gitse ülkemizde bu sıkıntılar olmayacaktır” ifadelerini kullandı. Esnaflara bir ayda kesilen yüksek cezalar ile ilgili konuşan Küçükkaya, “Esnaflar, ülke ekonomisi, mevcut hükümetin çok fazla harcama yapması ve üretim ekonomisine dayanmamasından ötürü ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Ekonomik veriler göstermektedir ki, Türk halkı acı çekmektedir.  Şeker fabrikasındaki isyanın bir kısmını, şu an esnafımız yaşamaktadır. Son bir ayda, esnafımıza kesilen cezalar son bir yıl tutarındadır. Neden esnafa son bir ayda bu kadar ceza kesilip esnaf zor duruma düşürülüyor? Yukarıdan para alın baskısı mı var? Zaten nefes alamayan esnafa yetkililer bir kırbaç daha vuruyor” dedi.

Seçim güvenliği ne olacak?”

TBMM’de seçimler ile ilgili yapılan görüşmeleri değerlendiren Mehmet Ümit Küçükkaya, “Dün gece meclis, kameralar kapatıldıktan sonra, aralıksız onlarca saat çalışarak talihsiz bir gece yaşamıştır. Seçim ittifak yasası altında seçim güvenliğini tamamen ortadan kaldıracak yasa teklifi kabul edilmiştir. Bu yasa teklifi ile birlikte referandum oyları meşrulaştırılmaya çalışılmış, oyların ilgili sandığa ait olması teminatı ortadan kaldırılmış, sandık kurulu ve seçmeneler üstünde baskı arttırılmış, seyyar sandık uygulaması ile denetimde güçlük yaratılmış, Siyasi partileri sandık üzerinde denetiminde eşitsizlik olmuş, seçmen listesinin kontrolü zorlaşmış, kayıt dışı seçmen takibi güçleşmiş,  kolluk kuvvetlerinin sandık alanlarına girmesi serbestleşmiş, geçersiz oyların takibi zorlaşmış, ittifak oylarının sayım yöntemindeki karışıklıklar ile sayım sürecinde karışıklığın önü açılmıştır” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat