Özdilek

Siyaset

Küçükkaya basınla buluştu, iddialı konuştu!

CHP İzmit İlçe Başkanı Küçükkaya 2019 seçimlerine ilişkin, “Cumhurbaşkanı eskisi gibi Çankaya’da oturacak. Beştepe’yi üniversite yapacağız” dedi

22 Aralık 2017 Saat: 11:52
Küçükkaya basınla buluştu, iddialı konuştu!
Küçükkaya basınla buluştu, iddialı konuştu!

Yeni yönetim kurulu üyelerini basınla tanıştıran CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya iddialı konuştu. Gazetecileri Maşşa Ocakbaşı Restoran’da ağırlayan Küçükkaya, “2019 seçimlerinde parlamenter sistemi dizayn edeceğiz. Seçimi kazanırsak Cumhurbaşkanını Çankaya Köşkü’ne göndereceğiz ve Beştepe’yi de üniversite yapacağız. Hatta burayı ODTÜ’ye de verebiliriz” dedi.

Kaybedecek zamanımız yok

Alparslan Seymen ve Hikmet Erenkaya’yı listeye yazdığı için kendisine kırgın olanlar olduğuna ilişkin söylentileri yanıtlayan Küçükkaya, “İlk tepkide çok yakın arkadaşlarımın kırgınlığı olmuş olabilir. Biz dostlarımızı yolda bulmadık. Yola çıktıklarımızı satmayız. 3-5 kişiyi listeye aldım diye kırılırlarsa kırılabilirler umurumda değil. Daha sonra incelediğinde Alparslan Seymen bana takdirlerini de iletti. İl delege tartışmalarını devam ettireceklerse bunlarla ilgili kaybedecek vaktimiz yok. Memleket bizden hizmet bekliyor” diye konuştu.

Cuma günleri esnaf buluşmaları

Toplantının başında kayınpederini kaybeden Mehmet Nazım Gençtürk’e başsağlığı dileyen Küçükkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Nazım Gençtürk ilçe sekterimiz. Kayınpederi vefat etti. Ona başsağlığı diliyorum. Kadın kollarımız kongresini yaptı. Birgül başkanımıza hayırlı olsun. Birlikte yoğun bir gündemimiz var. Zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. CHP için yoğun bir gündem var. İl kongresi var, sürekli sahada çalışmalarımız olacak. Bundan sonra her cuma saat 09.00-12.00 arası İzmit’in belirli bir bölgesinde esnafla buluşacağız. Vatandaş ile iç içe olacağız, dertlerini dinleyeceğiz” dedi.

“kimseyi ötekileştirmedim”

İlçe kongresi hakkında sorulan sorulara cevap veren Küçükkaya, “İlimizde kongre yapılacak bir salon bile yok. spor salonunda gerçekleşen kongremize genel başkanı, genel merkez yönetiminden kimseyi çağırmamamıza rağmen AKP’nin Başbakanı ile dolduramadığı salonda vatandaşlarla buluşabildik. Ben tek listeli seçime gittim. Herkesin büyüteç ile bakıldığında talepleri var, herkes isyandaydı. Partili muhtarlar, eski belediye başkanları, eski il başkanları, meclis üyelerimiz herkes kongremize geldi. Herkesin içinde bulunduğu herkesi kucaklayan bir liste oldu. Kimseyi ötekileştirmedim. Yönetime çok müdahale ettirmedim” açıklamasını yaptı.

“Çok sesli partiyiz”

İlçe kongresinde boş oy ve çizikler ile ilgili konuşan Küçükkaya, “CHP çok sesli bir partidir. Boş oy kullanan arkadaşlar ile ilgili söyleyecek bir şeyim yok. Herkes oy vermeyebilir buna saygı duyarım ama nasılsa tek aday deyip oy vermeye gelmeyenler beni daha çok üzdü. Oy vermek bir görevdir. Gelip boş oy kullansalardı onlara daha çok saygı duyardım. İnsanın olduğu yerde eksiklik olabilir. Bir eksikliğe kızmak örgütüme, çözmek bana düşer” dedi.

“Eleştiriyorlarsa doğru yoldayız”

İl başkanları bana muhalefet yapıyor diyen Küçükkaya, “Belediye başkanlarını, Fikri Işık’ı eleştiremeyen il başkanları beni eleştiriyorsa doğru yoldayız demektir. Bu benim omzuma takılan apolettir. İl başkanlarının işi gücü kalmadı beni mi eleştiriyor? Bireysel duygularını ön plana çıkaracak arkadaşlar varsa buyursun çıkarsınlar. Benim listemde bir tane akrabalık ilişkileri zinhar yok. Kadın kollarından da rica ettim benden kimseyi il delegasyonuna yazmayın dedim. Emek anlamında kimsenin emeğini çar çur etmedim. Benimle ilgili söylenecek en önemli şey vefadır. Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu” diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı partiye emeği geçen yöneticilere teşekkür belgesi verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat