Özdilek

Güncel

Kübra, İlk Konferansını Köyünde Verdi

Kandıra Çakırcaali Divanı, Kocabayramlar Camii önündeki köy meydanında ilk konferansını veren Kübra Aydın'ı Köy Halkı ilgi ile dinledi.

18 Eylül 2016 Saat: 15:59
Kübra, İlk Konferansını Köyünde Verdi
Kübra, İlk Konferansını Köyünde Verdi
 Aydın; Karşımızdaki doğru anlamalı ve dinlemeliyiz
Kocabayramlar Kültür Platformu toplantısında Kübra Aydın’a  konferans verdirdi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde Lisans ve  sonrasında Fen Bilimleri  Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamlayan Kübra Aydın, Kocabayramlar Kültür Platformunun üçüncü konuşmacısı oldu ve “Etkili  İletişim ve  Önyargı” konusunda  bilgi verdi.
Kandıra Çakırcaali Divanı, Kocabayramlar Camii önündeki köy meydanında konuşan Kübra Aydın; “İletişim, insanı hayata bağlayan yegane şeydir. Kişilerin duygu ve düşüncelerini biribirlerine aktarmasına ve birbirlerini anlamalarına iletişim denir.
Etkili iletişim kurmak için; kendini tanımak, açık olmak, etkin dinlemek, karşımızdakinin yerine kendimizi koymak, önyargısız olmak, özgüven sahibi olmak ve hitabet sanatını bilmek gerekmektedir. İnsanlar anlattıklarının %80’nini beden dilleri ile anlatırlar. Beden dili ile çok daha etkili iletişim kurmuş oluruz.
İletişim esnasında; Emir vermek, ukala konuşmak, karekter yargılamak, lakap takmak, önemsizleştirmek, yargılamak, suçlamak ve nutuk çekmekten de kaçınmalıyız.” dedi.

Kübra Aydın’ın soruları da cevapladığı toplantıda Kocaeli Üniversitesi, Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümünü kazanan Ahmet Furkan Baykara’ya Recep Aydın,  Kocaeli Üniversitesi Gölcük Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Teknolojisi Bölümünü kazanan Erdi Bayram’a Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü  3.sınıf  talebesi Melike Sözer ve Yalova  Üniversitesi, İktisadi ve İdari  Bilimler Fakültesi, İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazanan Zeynep Gökçen Okyar’a da,  iMustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş.’de ustabaşı olarak çalışan İlker Altınten tarafından hediyeler takdim edildi.

Kocabayramlar Köyü sakinlerinin eş ve çocuklarıyla birlikte konuya ilgi gösterdiği toplantıda bayramlık ikramlar da yapıldı.

Kübra Aydın kimdir?

1991 yılında Kandıra’da doğdu. Akçakoca İlköğretim Okulu, İzmit Mimar Sinan Lisesinden  mezun oldu.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde Lisans ve  sonrasında Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı. Öğretmen olmak için  İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde pedagojik formasyon eğitiminden geçti.

Kocabayramlar sakinlerinden Emine-Recep Aydın’ın iki evladının küçüğüdür.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat