Özdilek

Kültür/Sanat

Kuantumun Gizli Dünyasını Keşfe Çıktılar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Bilim Teknoloji Kulübü’nün (BTK) Bilim Günleri adıyla düzenlediği konferanslar serisi sürüyor. Önceki gün Prof. Dr. Bekir Aktaş tarafından sunumu yapılan ‘Altın Oran’la devam eden konferanslarda dün de Kocaeli Üniversitesi Fizik Bölümünden Prof. Dr. Elşen Veli ‘Kuantumun Gizemli Dünyası’nı anlattı.
 
GERÇEK DÜNYA İLE MİKRODÜNYA ÇOK FARKLI
Bilim Kampı’na katılan ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konferansta Prof. Veli, kuantum hakkında bilgiler verdi. Kuantumun gizli dünyasından bahseden Prof. Elşen Veli, mikrodünyada işleyen kuralların gerçek dünyadan farklılık gösterdiğine değindi. Maddenin yapısını oluşturan; elektron, proton ve atom çekirdeğinin oldukça küçük boyutta olduğu gösteren Prof. Veli, milyarlarca atom parçasının bir araya gelerek evrenin oluştuğuna dikkat çekti.
 
KAOS: EVRENDEKİ GİZLİ DÜZEN
Öte yandan bugün (10 Şubat Perşembe) saat 15.30’da başlayacak olan ‘Big Bang’den CERN’e, Nükleer Fizik’ konulu konferansı Doç. Dr. Nalan Özkan Güray verecek. Yarın (11 Şubat Cuma) ise Doç. Dr. Sinan Canan ‘Kaos: Evrendeki Gizli Düzen’ konulu konferansla bilim tutkunlarının karşısına çıkacak. Cumartesi günü 13.30’da da Prof. Dr. Cavit Uyanık, ‘Her Yerde Kimya, Her Şeyde Kimya’ konulu konferansıyla kimyanın önemine dikkat çekecek.
 
SON GÜN BİLİM ŞENLİKLERİ YAPILACAK
Bu arada Bilim Günleri’nin son günü olan 12 Şubat Cumartesi günü Bilim Şenliği yapılacak. Şenlikte, Bilim ve Teknoloji Kulübü’nde eğitim alan geleceğin bilim adamları hünerlerini sergileyecek. Astronomi, elektronik, fizik, kimya, mekatronik ve robotik, roket ve havacılık gibi konularda bilgi alan öğrencilerin oluşturduğu çalışma grupları bu şekilde bilim adamlığının ilk adımlarını atmış olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat