Kültür/Sanat

KSO Küçük Sanayicilerle Buluştu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Haluk Ulusoy, Körfez Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda yaptıkları çalışmaları özetleyerek,sorunlarının çözümü için katkı yapmaya hazır olduklarını açıkladılar.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Sosyal Tesisleri olan Club Bithynia’da yapılan toplantıya Kocaeli sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve Makine İmalatçıları Komitesi üyesi Mehmet Başol, Körfez Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Gürfidan ve Körfez Küçük Sanayi Sitesi Makine imalatçıları katıldılar. Toplantıda konuşan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Oda olarak üyelerden gelen sorunların çözümü doğrultusunda çalışma yaptıklarını belirterek, “ 29 ayrı Meslek Komitemiz bulunmamaktadır. Her Komite kendi arasında yaptıkları çalışmalar ile proje bazında olsun, sorunların giderilmesi yönünde olsun girişimlerini Oda yönetimi ile paylaşırlar. Sorunların çözümü konusunda en son yetkili kuruma kadar gidilebilir” dedi.

Başkan Zeytinoğlu, konuşmasında Kocaeli Sanayi Odası’nın Sosyal sorumluluk Projeleri (Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi, KSO İlköğretim Okulu, Oda Orkestrası Konserleri),Kocaeli Yan Sanayinde Markalaşma Projesi, ABİGEM ile eğitimler, Çözüm Merkezi (SGS, Akademi Danışmanlık), KOSGEB Sinerji Odağı, Temsilcilikler (İGEME, DEİK, TPE) hakkında bilgi verdi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu 2023 yılı itibarıyla Körfez küçük Sanayi sitesi alanının Ticari Alan olarak değerlendirileceğini bu nedenle buradaki sanayicinin başka alanlara aktarılacağını belirterek, “ Bu konuda sıkıntıda olduğunuzu biliyoruz. Şu anda Bölgemizde Organize sanayi bölgesi kurulması olanağı da bulunmuyor. Bu konuda hiçbirimiz sessiz kalamayız. Gerekli mücadeleyi başlatmalıyız. Körfez Küçük Sanayi Sitesi esnafı Abigem, Kosgeb ve Marka’dan mutlaka yararlanmalıdırlar.”

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Haluk Ulusoy , yaptığı konuşmada, makine ihracatı ve ithalatı konusunda oluşan yeni gelişmeleri aktararak bilgi verdi.

Körfez Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Gürfidan, Sitelerinin bulunduğu alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ticaret alanı” olarak açıklandığını ve buradaki esnafa Hyundai Otomobil fabrikasının yer aldığı Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde yer gösterildiğini vurgulayarak, “ Burada ki fiyatlar çok ama çok yüksek. Bizim tüm siteyi satsanız buradan ancak bir iki iş yeri alabiliriz. Buradan yer alacak üyemiz yoktur. Kocaeli sanayi Odamızın bu zor dönemde yanımızda olması ve katkı verme girişimi bize güç vermiştir” dedi.

Sanayici Metin Aktürk yaptığı açıklamada 120 kişilik bir kooperatif kurduklarını ve uygun alan aradıklarını açıkladı.” 2023 yılında ticari alana dönüşecek olan Körfez Küçük sanayi sitesi esnafının kuracağı kooperatiflerle yeni alanlar oluşturmaya mecburdur.KSO Başkanı Zeytinoğlu’nun yardım çağrısı bizleri mutlu etmiştir”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat