Özdilek

Siyaset

KSO’da gizli, KOTO’da açık görüşme

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, İl Başkanı Yalçın Kuşkan ile birlikte KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ardından da KOTO Başkanı Murat Özdağ’ı ziyaret etti.

15 Ocak 2014 Saat: 17:56
KSO’da gizli, KOTO’da açık görüşme
KSO’da gizli, KOTO’da açık görüşme

Zeytinoğlu ile özel olarak görüşülürken sadece fotoğraf alınmasına izin verildi. KOTO’da ise samimi bir buluşma vardı.

KOTO Başkanı Murat Özdağ, “Biz iş adamıyız. Siyasetin çözüm odaklı olmasını istiyoruz. Biz de orada kendimizi köprü olarak görüyoruz.2023 hedefi olan bir ülkeyiz. Sizlerden tek isteğimiz, ekonomide ilk 10 olan ülkelerdeki iş dünyasının fırsatlarını bize vermenizdir” dedi.

BİZİMKİSİ STRATEJİK ORTAKLIK

16 Ocak’ta(bugün) yapılacak olan Derince Limanı’nın satışı ile ilgili olarak da görüş belirten, kendilerinin de 3 ay önce bu işe dahil olduklarını hatırlatan Özdağ, “20 kadar firmanın dosya aldığını biliyoruz. Buraya girecek olan yerel firmalarla beraber yürümeyi istiyoruz. Şehrimizin önde gelen 4 firması ile görüşüyoruz. Kazanması muhtemel olan firmalarla sıcak ilişkiler içerisindeyiz. Kocaeli’nin bu işte olması için, bizim ki tamamen stratejik bir ortaklık olacak” diye konuştu.

Cengiz Topel Havaalanının kargo havaalanı olmasını istediklerini, liman demiryolu bağlantısı olması gerektiğini vurgulayan Murat Özdağ, “O zaman bu havaalanı daha işlevsel hale gelir “ dedi.

Kendisinin bir sanayici olduğunu hatırlatan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, “Bizim amacımız Kocaeli’yi birlikte yönetmek. Ticaret Odasıyla, Sanayi Odasıyla, Barosuyla, Üniversitesiyle. Bütün hedefimiz bu organizasyonu sağlamak buna sanayicileri de katmak.  Bunun için de bir sanayici olarak Kocaeli’de sizlerinde desteğini bekliyoruz “ diye konuştu. Kocaeli’de sanayinin bir rant kapısına dönüştüğünü söyleyen Tarhan, “ Kocaeli’de 13 tane Organize Sanayi var. Bunların doluluk oranı yüzde 50, 60’larda. Eğer sanayi açıyorsanız alt yapısını, burada çalışan insanların barınacağı konut sorununu, nitelikli eleman ihtiyacını da çözmeniz gerekiyor” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat