Özdilek

Ekonomi

KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, haziran ayı dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

3 Temmuz 2023 Saat: 22:34
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi

 Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan geçici dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, “Haziran ayında ihracatımız 20 milyar 901 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre ihracatımız yüzde 10.5 geriledi. Bu yıl haziran ayında 9 günlük bayram tatili nedeniyle fiili çalışma gün sayısı geçen yıla göre beş gün daha az oldu. Eksik çalışma gününe rağmen ihracatta gerçekleşen bu seviyeyi olumlu değerlendiriyoruz” dedi. Zeytinoğlu önümüzdeki döneme ilişkin, temmuz ayında ihracatın 25 milyar doları aşabileceğini beklediklerini belirtti, ancak temmuz ayının Avrupa’da tatil dönemi olduğunu da hatırlattı.

 İthalat verileri

Haziran ayı ithalatını da değerlendiren Zeytinoğlu, “Haziran ayında ithalat 26 milyar 297 milyon dolar olarak gerçekleşti. İthalatta da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16.8’lik gerileme olduğunu görüyoruz. Alt kalemlerine baktığımızda; yatırım (sermaye) mallarında yüzde 19.8’lik artış, hammadde (ara mallar) ithalatında yüzde 27 gerileme ve tüketim malları ithalatında yüzde 37.9 oranında artış var. Üretim ve yatırıma yönelik artışları olumlu bulurken, tüketim malları ithalatında daha dikkatli davranılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat