Özdilek

Sağlık

Köylülerin su isyanı!

Derince Sucalar Köyü’nde vatandaşlar, çeşmeden akan ve lağımı andıran sudan dolayı büyük mağduriyet yaşanıyor.

8 Ekim 2014 Saat: 13:27
Köylülerin su isyanı!
Köylülerin su isyanı!

Vatandaşlar sorunun çözülmesini isterken, sudan kullanan bazı vatandaşlarda rahatsızlık belirtileri görüldüğü öğrenildi.

 

Derince’ye bağlı Çavuşlu Divanı Sucalar Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, su konusunda büyük bir sıkıntı yaşıyorlar. Köylüler, çeşmelerinden akan ve adeta lağım suyunu andıran su nedeniyle hastalık tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumda. Çoğunlukla hayvancılıkla geçinen vatandaşlar, akan suyu hayvanlara bile içiremediklerini dile getiriyor.

 

HAYVANLAR BİLE İÇMİYOR

Konu hakkında bir açıklama yapan Sucalar Köyü sakinlerinden Ergün Köseler, haftanın iki günü köyde bulunan çeşmelerden kirli ve siyah renkte su aktığını söyledi. Bu durumun yaklaşık 20 günden bu yana devam ettiğini ve köy halkı olarak mağdur olduklarını dile getiren Köseler, “Su kirli ve çok kötü kokuyor. Çocukları bırakın, hayvanlarımıza bile içiremiyoruz. Bu soruna artık bir çözüm getirilsin istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

KULLANILAMAZ DURUMDA

Şebeke suyunu kullanan köyde yaklaşık 100 hane bulunduğunu söyleyen Köseler, kendi ve hayvanların ihtiyaçlarını giderdikleri çeşme suyunun kullanılamaz durumda olmasının herkesi sıkıntıya soktuğunu belirtti. Bu arada çeşmeden su için köylülerin neredeyse tamamında ishal, mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıkların ortaya çıktığı da edinilen bilgiler arasında.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat