Özdilek

Güncel

KÖYLÜ PAZARI AÇILIŞINDA KARPUZ ŞOVU

İzmit Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi Plajyolu mevkiinde yaptırdığı, cuma günleri 90 kadar köylü üreticinin kendi ürünlerini satmak için tezgah açtığı İzmit Belediyesi Köylü Pazarı görkemli bir törenle açıldı.

24 Ağustos 2013 Saat: 00:31
KÖYLÜ PAZARI AÇILIŞINDA KARPUZ ŞOVU
KÖYLÜ PAZARI AÇILIŞINDA KARPUZ ŞOVU

004 yılından buyana söz verilen Kapalı Pazar Yeri projelerini hala hayata geçiremeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu da küçük Köylü Pazarı’nın açılışındaydı.

CHP’Yİ ŞİKAYET ETTİ

Köylü Pazarı’nın açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Biz köylü üreticimiz için bu pazar yerini yapmak istediğimizde CHP Belediye Meclisinde karşı çıktı” dedi. Doğan, İzmit’in doğu tarafında da bir köylü pazarı kuracaklarını açıkladı, Cumhuriyet mahallesi sakinlerinden “demiryolu inşaatı sırasında sizi çok yorduk” diyerek özür diledi.

KARPUZ FESTİVALİ

Köylü Pazarı’nın resmi açılış töreni ile birlikte ilk kez Karpuz Festivali de gerçekleşti. İzmit’in çeşitli köylerinden karpuz üreticileri, Karpuz’u malzeme olarak kullanarak yaptıkları minyatür heykelleri sergilediler. En güzel karpuz heykelleri yapan  Aziz Kayabaşı, Murat Ertürk,  Selahattin Hızlı, Zeynep Polat, Ahmet Çelik, Rahmi Akyol, Nurhan Güney’e ödüller verildi.

HALA KAPALI PAZAR YOK

Büyükşehir Belediyesi, dün İzmit Belediyesi’nin minik köylü pazarı ile hava attı. Ancak, İzmit’te hala Cumartesi Pazarı, Pazar Pazarı mahalle arasında, cadde ortasında kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi yıllar önce sözünü verdiği modern, kapalı sabit pazar yerlerini hala yapamadı ve ne zaman yapacak bu da belli değil. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat