Özdilek

Teknoloji

KOÜ KOBİ’lerin Yanında

KOÜ Teknoloji Transfer (TTO) ofisi kentimizde bulunan işletmelerin AR-GE ve inovasyon yeteneklerini geliştirmek için uluslararası bir projenin startını verdi

15 Aralık 2016 Saat: 16:49
KOÜ KOBİ’lerin Yanında
KOÜ KOBİ’lerin Yanında

Kocaeli Üniversitesi bünyesinde hizmet veren ve teknoloji konusunda dünya çapındaki önemli gelişmeleri takip ederek sanayi kuruluşlarına entegre görevi gören Teknoloji Transfer Ofisi, KOBİ’leri oldukça yakından ilgilendiren bir çalışma başlattı. KOBİ’lerin AR-GE ve İnovasyon yeteneklerini arttırmak amacıyla Avrupa İşletmeleri Ağı projesini başlatan ofis, 2020 yılına kadar devam edecek program kapsamında KOBİ’lerin  Avrupa Birliği projelerinde çok daha fazla yer almasını sağlayacak.

Yeni Program Başlatıldı

Oldukça kapsamlı işlere imza atmayı hedefleyen proje hakkında bazı açıklamalarda bulunan KOÜ TTO Yöneticisi Mehlika Kocabaş Akay, “Avrupa Birliği kendi projelerinde KOBİ’lerin daha aktif rol oynaması amacıyla COSME adından yeni bir program başlattı. Program kapsamında KOBİ’lerin kurumsal kurallar çerçevesinde hareket etmesini ve marka patent konusunda daha bilinçli eğilimler sergilemelerini hedefliyoruz” dedi.

Proje Kentte Yaygınlaşacak

Proje çerçevesinde girilen denetimden Kocaeli Üniversite’nin başarıyla geçtiğine dikkat çekerek sözlerine devam eden Mehlika Kocabaş Akay, “Üniversitemiz ve Teknoparkımız adına bu projenin Doğu Marmara Konsorsiyum’unda yer almaktayız. Projede 62 ülke toplamda 600 kuruluş ile hizmet vermekte. Yaklaşık 6 bin firma geniş bir ağ içerisinde birbirleriyle ortaklık kurabilmekteler. Proje ilk olarak Teknopark firmaları için uygulandı. Ancak yaygınlaşmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Amacımız Sektörel Yayılım

Firmaların isteklerini de göz önünde bulundurarak çalışmaları şekillendirdiklerini dile getiren Kocabaş Akay, “Bünyemizde üretilen projeleri veya bir ortaklık arayışı içinde olan firmaları farklı ülkelerden yeni partnerlerle bir araya getirerek yeni projeler üretiyoruz. Şu aşamada projeye genel olarak baktığımızda, firmalarla genellikle elektronik alanlarda iş birlikleri yaptık. Aslında bizim amacımız tüm sektörlerle birlikte çalışmak” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat