Özdilek

Ekonomi

KOTO yönetimi, Bakan Yazıcı’ya dosya ile gitti

Bakan Yazıcı, Murat Özdağ başkanlığındaki yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

18 Ağustos 2013 Saat: 19:35
KOTO yönetimi, Bakan Yazıcı’ya dosya ile gitti
KOTO yönetimi, Bakan Yazıcı’ya dosya ile gitti

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede KOTO heyeti faal olmayan üye borçlarının silinmesinden adres değişikliğinden dolayı alınan harçların kaldırılmasına; şehit yakınları ve gazilerle engelli vatandaşlarımızın kuracağı şirketlerden ücret alınmamasından işletmelerin çek problemlerine kadar birçok konuyu Bakan Yazıcı ile görüştü. Ayrıca Kartepe’de lojistik köyü kurulması için birlikte çalışma yapılması da benimsendi.

Bakan Yazıcı, oda ve borsaların gelişme için yapacakları çalışmaların kalkınan Türkiye için büyük önem taşıdığını, bu bağlamda özellikle Kocaeli Ticaret Odasının yaptığı çalışmaların kendileri için oldukça önemli olduğunu, KOTO’nun yaptığı çalışmanın diğer bölgeler için de örnek teşkil edeceğini belirtti.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Koçak, Hüseyin Cahit Akyol, Murat Altun ve Tuncay Şengöz, meclis üyeleri Mehmet Kaya, Murat Barış, Ramazan Kadınçeşme ve Yusuf Erenkaya’dan oluşan Kocaeli Ticaret Odası heyeti Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra hazırlanan dosyadan birer tane de Gümrükler Genel Müdürü Remzi Akçin ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel ile de projelerini konuşma fırsatı buldu.

FAAL OLMAYAN ÜYELERİN BORÇLARI

Faal olmayan üyelerin borçların silinmesi konusunda yapılması gerekenleri Bakan Yazıcı’ya aktaran KOTO Başkanı Murat Özdağ, bu durumdaki üyelerin borçlarının silinerek üyelikten düşürülmesi gerektiğini anlatarak, Kocaeli Ticaret Odasının bu kapsamda 4 bin üyesinin bulunduğunu vurguladı. Faal olmayan ve askıya alınmış üye sorunun yalnızca Kocaeli Ticaret Odasına has bir sorun olmadığını dile getiren Başkan Özdağ, böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmesiyle oda ve borsaların üzerinden yıllardır birikmiş bir yükün kalkacağını ve çalışma ortamının rahatlayacağını söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da bu konunun pek çok ortamda dile getirildiğini ancak bir sonuca ulaştırılamadığını belirterek konunun detaylı bir incelemeyle çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmanın yapılacağını ifade etti.

VERGİ DAİRELERİNDEN KAYDI SİLİNMİŞ ÜYELERİN DURUMU

Ticari faaliyeti sona erdiğinden vergi dairelerinden kaydını sildirdiği halde, oda ve borsalardaki kayıtlarını sildirmeyen üyelerin durumu da Bakan Yazıcı’ya iletildi. Bu durumdaki birçok üyenin oda aidatları ve borçları devam ettiğinden, üyeler icra işlemleriyle karşı karşıya kalıyor. Oda ve borsaların her gün artan bu sorun yüzünden zaman ve mali kaynak harcandığını belirten Başkan Özdağ, vergi daireleri ve odalar arasındaki bakanlık koordinasyonu ile konunun çözüleceğini belirtti.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ SORUNU

Bakan Yazıcı’ya sunulan dosyada yer alan bir başka konuysa adres değişikliği ile ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesini içeriyordu. Adres değişikliği yapılabilmesi için işletmelerin tescil masrafı olarak çeşitli adlar altında harçlar ödemek zorunda bırakıldığını ve bu harçların ödenmemesinden dolayı adres değişikliklerin yapılamadığını belirten Başkan Özdağ, adres değişikliğinden harç alınmaması istedi.

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINDAN KURULUŞ ÜCRETİ ALINMAMASI

Bütün bu maddeler arasında en dikkat çeken konuysa şehit yakınları, gazi ve engellilerin iş dünyasına kazandırılması için yapılması gereken çalışma oldu. Şehit yakınları, gazi ve engelli vatandaşların kuracakları şirketlerden kuruluş ücretlerinin alınmamasını talep eden Kocaeli Ticaret Odası yönetimi, bu uygulamanın bir sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde değerlendirilmesini isteyerek Bakan Hayati Yazıcı’dan bu konuda kendilerine destek olunmasını talep etti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bunun çok haklı bir talep olduğunu ve kısa bir süre içerisinde uygulamaya konulması için gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.

KARA LİSTE SORUNU

Sermaye darlığı ve nakit sıkışıklığı nedeniyle çek ödemelerini birkaç gün aksatan işadamlarının bankalar tarafından hemen kara listeye alındıklarını ve bu durumun iş hayatında sorun yarattığı dile getiren Başkan Murat Özdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan bu konuda işadamlarına yardımcı olunması istedi. Sorun hakkında yapılması gerekenler sıralanırken, işletmelerin mali yapısı göz önüne alınarak çek yapraklarının limitinin belirlenerek verilmesi gerektiği vurgulandı.

LOJİSTİK KÖYÜ

KOTO heyeti, demiryolu ve havaalanı konusunda ileride lojistik merkezi haline gelebilecek potansiyeldeki Kartepe’ye lojistik köyü kurulması projesini de Bakan Yazıcı’ya sundu. Başkan Özdağ, Kocaeli Ticaret Odası olarak ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ve çalışmaya başlamak istediklerini söyledi. Bu tür projelerin ülke genelinde yapılaması gerektiğini belirten Bakan Yazıcı, Kartepe Lojistik Köyü Projesinin uygulama şansının yüksek olduğunu ve Kocaeli Ticaret Odası ile bu konuda birlikte çalışılabileceğini belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat