Özdilek

Ekonomi

KOTO MECLİSİ BAKAN ERGÜN'ÜN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Kocaeli Ticaret Odası’nın 2013 yılı son meclis toplantısı Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

24 Aralık 2013 Saat: 16:17
KOTO MECLİSİ BAKAN ERGÜN'ÜN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ
KOTO MECLİSİ BAKAN ERGÜN'ÜN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

KOTO Burhan Kasım Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Ergün’ün yanı sıra Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, İŞKUR Müdürü Öztekin Kaşukçi, çeşitli STK’ların temsilcileri ve çok sayıda davetli ile KOTO üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz Kocaeli’nin Türkiye ve dünya ekonomisindeki öneminden bahsetti. Karagöz ‘’Kocaeli tek başına bir ülke olsaydı ekonomide,  dünya ülkeleri arasında 59. ülke olurdu’’ dedi.Karagöz’ün ardından Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ konuşma yaptı. Ülkemizin krize rağmen önemli bir büyüme gerçekleştirdiğini belirten Özdağ, “Bilişim Vadisi’nin kurulması ile akıl ve alın terinin birlikte üretildiği bir şehir olacağız. İşletme sermayesinde ülkemizin dinamiklerini faaliyete geçirerek desteklenmesi gerektiğini düşünmekteyiz.” dedi.Hükümetin iş dünyasının önünü açan projeler gerçekleştirdiğini ifade eden Özdağ, “Kocaeli’nin dünyaya açılan kapısı olan fuar sayesinde firmalar aradıkları elemanları bulma şansına sahip olacaklar. Şuana kadar 500 firmanın  girişini yaptık. Hedefimiz bin 500 firma. Bunları yaparken marka olmanın ön şart olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Özdağ’ın ardından Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün söz aldı. İlimizin önemli bir üretim şehri olduğunu belirten Ergün, “Sizler ürettiniz o yüzden size teşekkür ediyorum. Biz ilimizi marka şehirlere dönüştürürken sizlerin duaları bize güç verdi” ifadelerine yer verdi.Toplantıya konuşmacı olarak katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Kocaeli’nin istihdamın katma değerin üretildiği Türkiye için önemli bir olduğunu belirtti. Ergün ‘’Biz bu ülkeyi kalkındırırken Kocaeli ve diğer şehirleri marka şehrine dönüştürürken, kuşkusuz ki sizlerin duaları çalışmaları ve destekleriniz bizi başarıya ulaştırdı’’ diyerek bu başarıya katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu.  Türkiye’yi önemli bir sürecin beklediği vurgulayan Ergün 18 ay içerisinde 3 önemli seçimin olacağını ve bunun çeşitli komplikasyonlara yol açabileceğini söyledi. Kocaeli’nde 850 okulun 550 tanesini son 10 yılda yaptıklaraını dile getiren Ergün, “Bu gidişin yolsuzluk ile önlenmesine izin veremeyiz. Bu ülke kimsenin babasının malı değil. Herkesin fabrika ayarlarına geri dönmesi lazım.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat