Özdilek

Siyaset

Köşker : Ben Bilmem Başbakan Bilir

Gebze Belediye Başkanı Köşker, Gebze’de 3,5 yıldır yaptıklarını ve önümüzdeki yıl yapılacak olan çalışmaları anlattı. Adaylığıyla ilgili olarak da son sözü Başbakan Erdoğan’ın söyleyeceğini belirtti.

22 Aralık 2012 Saat: 00:18
Köşker : Ben Bilmem Başbakan Bilir
Köşker : Ben Bilmem Başbakan Bilir

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker şuana kadar yaptıkları projeleri ve yapacakları projelerin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Kahvaltılı yapılan basın toplantısına başkan yardımcıları Nilay Ayran, Orhan Sipahioğlu, Ahmet Kispet, başkan danışmanı Şaki Bitmez,AKP Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

 

NE KADAR YATIRIM YAPILDIĞINI SÖYLEDİ

Göreve başladığı 2009 yılından bugüne kadar toplam 80 milyon TL tutarında bir yatırım yapıldığını belirten Köşker şunları ifade etti:“3,5 yıl içinde Gebze Belediyesi olarak 80 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Bu tutar 100 yıllık Gebze Belediyesi’nin en büyük yatırım miktarıdır. 2013 yılında yapacağımız yatırımlarla birlikte 5 yıl içinde 115 milyon TL’lik bir yatırım yapmış olacağız. Tüm bunlar Gebze’nin daha modern bir kent ve yaşam kalitesinin en üst seviyede olmasına adınadır.” diye konuştu.

ALTYAPI SORUNU YÜZDE 80 ÇÖZÜLDÜ

3,5 yıl içinde 23 milyon TL’lik asfalt ihalesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Gebze’nin altyapı sorununu yüzde 80 çözdük. Kalan zaman içinde tüm altyapı sorununu bitirmek istiyoruz.” dedi.

800 KONUT DAHA YAPILACAK

Gebze Belediyesi’nin toplu konut konusunda duyarlı olduğunu belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, TOKİ tarafından yaptırılan konutlara ilginin çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz gün 200 civarında vatandaşımız çekilen kura ile ev sahibi oldu. Ancak binin üzerinde başvuru vardı. Bunu dikkate alarak Gebze’de 800 konut daha üretilmesi için TOKİ ile görüşmelerimiz var. Önümüzdeki süreçte bu konutlar üretilecektir.

ÖDÜLLER TESADÜF DEĞİL

Gebze Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve projeleri ile AB başta olmak üzere Altın Karınca Belediyecilik Yarışması’nda ödüller aldığını söyleyerek, “Bu başarılar asla bir tesadüf değildir. Yaptığımız çalışmaların başarı olarak ödüllendirilmesidir. Gebze’nin, Avrupa’nın 12 yıldızlı kentleri arasında yer alması da bu çalışmaların bir sonucudur.

SULTAN ÇAYIRI BİR FIRSAT

Fatih Sultan Mehmet’in  vefat ettiği Hünkar Çayırı’nda önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası düzeyde bir etkinlik yapılacağını da ifade eden Köşker, bölgenin tanıtımının iyi yapılması ile ülke dışından gelen turist sayısının önemli bir kısmının Gebze’ye geleceğini ve bunun da Gebze’nin tanıtımı açısından önemli bir fırsat oluşturacağını vurguladı.

VAKIFLARLA TAKAS

Köşker, “Eski belediye hizmet binasının olduğu yerde yaptığımız çok katlı otoparklı binayı Vakıflar’a devredip onun yerine ise İmam Hatip Lisesi’nin olduğu araziyi almak istiyoruz. Takas gerçekleşirse buraya çok katlı otopark yapacağız. Tatlıkuyu’da 450 dönüm üzerinde yapılacak olan park çalışmaları sürüyor. Gebze Tarihi Evler Projemizin hazırlıkları sürüyor 22 mahalleye muhtar evi ve taksicilerimiz için taksi durakları yapıyoruz.  Güzeller Mahallesi ve Yavuz Selim Mahallesi’nde sağlık ocağı çalışmalarımız sürüyor. Aynı şekilde Hürriyet Mahallesi’ne de bir sağlık ocağı yapacağız.

ESKİHİSAR PROJESİ

Eskihisar’ın da yeni projelerle çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Eskihisar Kalesi’nde çevre düzenlemesi projemiz var. Bu projeye 2013’te başlayacağız. Ayrıca Yeşil Vadi dediğimiz kısımda da macera ve aksiyon parkı projemiz var. Osman Hamdi Bey Müzesi ile ilgili olarak da projemiz hazır.

YAVUZ SELİM VE HÜRRİYET’TE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi’nde 1/1000’lik imar planlarının tamamlandığını ve burada kentsel dönüşüm için belediyenin proje hazırlayacağını ifade eden Başkan Köşker, “Bu iki mahallede biz belediye olarak sadece projeyi hazırlayacağız. Sonrasında ise vatandaş istediği müteahhit ile anlaşarak binasını yaptıracak. Burada hiçbir şekilde proje dışında bir şeye karışmayacağız. Cuma pazarını eski mezarlığın bulunduğu bölgeye taşıyacağız. Burada  bir sabit Pazar oluşturacağız.” dedi.

 

MAŞUKİYE`Yİ KONUŞMADI

Köşker, “Gebze`deki taş ocaklarını şehir merkezlerinin içerisinde olduğunu için kaldırıyoruz. Maşukiye benim alanımın dışında, benim onunla ilgili fikrimi belirtmem doğru olmaz. İhtiyaç varsa buna siyasiler karar verebilir. İhtiyaç varsa oturup siyasiler karar alırlar. Proje de yüzyılda bir yapılan proje” şeklinde konuştu.


ERDOĞAN KARAR VERİR
Adaylığı ila ilgili olarak Köşker, “Siyaset bize 5 yıllığına verildi. Vatandaşlarımız, milletvekillerimiz ve genel başkanımız bizleri uygun gördü ve bizi belediye başkanı seçti. Bizim 5 yıl hizmet süremiz var. 5 yıl sonra seçim zamanı geldiğinde parti teşkilatlarımız, milletvekillerimiz ve genel başkanımız, kamu oyu yoklamaları var. Son söz olarak başbakan teveccüh gösterirse yolumuza devam ederiz, olmazsa da saygı duyarız” dedi.  


D-100 FABRİKALARI KALDIRILACAK MI?


D-100 kenarındaki fabrikaların kaldırılması ile ilgili soru soran TV-41  Haber Müdürü Ahmet Sezgin’in sorusunu yanıtlayan Köşker, sanayicinin velinimet olduğunu söyledi. Köşker, “Sanayici veli nimetimiz. Sanayiyle burada beraber yaşıyoruz. Belediye başkanımızın, valimizin, artık bulunduğu havayı, suyu, toprağı kirletme diyor. Artık sanayinin arıtmasını yapması gerekiyor. Bununla ilgili 2 ay sonra da çalışmalarımız tamamlanacak. Oradaki sanayicilerimizi çıkarmamız için gerekli çalışmaları yapıp, onların yerlerini de ayarlamamız gerekiyor” diye konuştu. 

 

EN ÇOK SORU KILIÇ’TAN

Nefes Gazetesi Genel Koordinatörü Soner Kılıç’ın Taşocaklarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Köşker, “Gebze`deki taş ocaklarını şehir merkezlerinin içerisinde olduğunu için kaldırıyoruz. Maşukiye benim alanımın dışında, benim onunla ilgili fikrimi belirtmem doğru olmaz. İhtiyaç varsa buna siyasiler karar verebilir. İhtiyaç varsa oturup siyasiler karar alırlar. Proje de yüzyılda bir yapılan proje” şeklinde konuştu.

Kılıç’ın, Gebze’de trafiğin büyük sorun, yine otopark sorunun da yaşandığını, anlatılan projelerde bu konuda bir projenin olmadığını ifade etmesi üzerine, Köşker, “otoparklar yaptıklarını, bu sorunun tamamen çözmenin mümkün olmadığını söyledi.

Kılıç, boşaltılan askeri kışlanın yerinin nasıl değerlendirileceğine ilişkin sorusuna ise,” Milletvekillerimiz bu konuda çalışıyor. Benimde görüşümü aldılar. Ne yapılacağını yakında göreceğiz” dedi.


ARSLAN, ŞOK ETTİ

Basın mensuplarının pek soru sormadığı toplantıda, en sert eleştiri Marmara Gazetesi haber Müdürü Mustafa Arslan’dan geldi. Anibal Kavşağı projesinin sürümcemede bırakıldığını, önce projenin kolunun bacağını kesildiğini ve sonrada rafa kaldırıldığını dile getiren Arslan, “siz büyük projelerden bahsediyorsunuz ama Gebze’de yaşayan biri olarak Kent Meydanı dışında bir proje göremiyoruz” diye çıkış yapması herkesi şok etti.

CEMİYET BAŞKANINA TEPKİ

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit  Yılmaz, Köşker’in çalışmalarından övgü ile bahsetmesi ve bu paraları nasıl bulduğunu sormasına da tepki gösteren Arslan, “Halit bey İzmit’te yaşadığı için belki oradan öyle gözükebilir ama Gebze’de yaşayan biri olarak, mualesef 3,5 yılda gözle görülür bir çalışma göremiyoruz. Bundan sonra ise nasıl yapılacak merak ediyorum” diye konuştu.

ADAY OLMAMDA SON SÖZ BAŞBAKAN’IN

2014’te yapılacak yerel yönetim seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağına ilişkin olarak sorulan bir  soruya da yanıt veren Köşker, “Partimizin bölgedeki kurucuları arasındayım. 2009 seçimlerinde Sayın Başbakanımız, bakanlarımız ve parti yöneticilerimizin isteği üzerine aday oldum ve seçimi kazandım. Biz 5 yıllık seçildik, bu zamanın son saatine değin görevimize devam edeceğiz. Yeniden aday olmamızda son söz Sayın Başbakanımızın” dedi. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat