Özdilek

Güncel

KOSEV’den sergi

Kocaeli Sanat Evi Derneği (KOSEV), seramik grubu üyelerinin eserlerinden oluşan, “Anadolu Medeniyetleri ” konulu sergisini geçtiğimiz akşam Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan Sanat Galerisi’nde sanatseverlerine açtı.

16 Aralık 2015 Saat: 23:41
KOSEV’den sergi
KOSEV’den sergi

“Kırk Birinci Paralelde İzler, Düşler” sloganından yola çıkarak 2012 yılının Şubat ayında kurulan ve şu anda 80’e yakın üyesi bulunan Kocaeli Sanat Evi Derneği (KOSEV), Cumhuriyet Parkı içerisindeki Sanat Galerisi’nde “Anadolu Medeniyetleri” konulu seramik sergisini sanatseverleriyle buluşturdu. Kocaeli Sanat Evi Derneği, gelenekselleşen Anadolu Medeniyetleri sergisinin ikincisi ile sezonun ilk sergisini geçtiğimiz akşam gerçekleştirdi.

 

SANATSEVERLER AKIN ETTİ

KOSEV’in 14 üyesine ait 60’a yakın eserin sergilendiği seramik sergisine KOSEV Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Kumlalı Atahan, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Kültür-Sanat Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda KOSEV üyesi Şule Gürbüz Yurdagül, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ve ÇYDD üyeleri, KOSEV üyeleri ve çok sayıda sanatsever katılım gösterdi.

 

14 ÜYE, 60 ESER

KOSEV’in açtığı ikinci sergisi olan ‘Anadolu Medeniyetleri’ konulu seramik sergide; KOSEV üyelerinden Ata Ruacan, Ayşen Bostan, Elif Kaleciler, Handan Atılgan, Hülya Aydın İnaltekin, Hülya Patoğlu, Leyla Sarı, Meltem Gül Çömlekçioğlu, Nihal Baykal, Saynur Demiralay, Sibel Çelikel Yiğiter, Suna Küçükköse, Şule Gürbüz Yurdagül ve Vesile Talun’a ait 60’a yakın heykel, kap, boynuz, pana, sürahi, küp, koleksiyon, matara, aydınlatma gibi seramik eserler yer aldı.

 

EN ESKİ TEKNOLOJİK ÜRETİM

Sergide kısa bir konuşma yapan KOSEV yönetim Kurulu Başkanı Nalan Kumlalı Atahan, seramikle ilgili bilgiler vererek “İnsanoğlunun ateşi bulması ile başlayan seramiğin tarihinde, seramiğin en eski teknolojik üretim ve sanat dalı olması dikkat çekmektedir. Günümüze kadar çeşitli seramik örneklerin kalabilmesinin sebebi seramiğin kalıcı malzeme olma özelliğindendir. Bu bağlamda günümüze dek gelen seramik örnekler dönemlerine ait eşsiz ipuçları vermektedir” dedi.

 

26 ARALIK’A KADAR AÇIK

Atahan konuşmasının sonunda, “Anadolu Medeniyetleri temalı sergimizde seramik grubu üyelerimizce bereketli Anadolu topraklarında üretilmiş dönemlere ait seramik eserlerin yansımaları sergilenecektir. Sergimizde ağırlıklı olarak Urartu ve Hitit dönemine ait duvar panoları, sikkeler, çanaklar, çömlekler ve küpler yer almakta. 15 Aralık’ta açtığımız sergimiz tüm sanatsever, tarihsever dostlarımızın yanı sıra halkımızla da birlikte olmak istediğimiz için 26 Aralık tarihine kadar izlenebilecektir” açıklamalarında bulundu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat