Özdilek

Siyaset

Kösali'den cemaat açılımı

CHP Darıca İlçe Başkanı Selman Kösali, son dönemlerin en çok tartışılan konusu olan dershanelerin kapatılmak istenmesiyle ilgili hükümeti eleştirdi ve dershanelerin büyük kısmını elinde bulunduran hizmet grubuna yani cemaate destek ç

7 Aralık 2013 Saat: 16:36
Kösali'den cemaat açılımı
Kösali'den cemaat açılımı

Kösali şunları söyledi:  “Dershaneler ihtiyaçtan doğmuştur. Hiçbir aile çocuğunu zorla dershaneye göndermez. Sayın Başbakan dershaneleri kapatmakla uğraşacağına eğitim kalitesini yükseltmekle meşgul olmalı. Siz 12 yıldır iktidarda olacaksınız ve eğitimdeki sıkıntıyı çözecek adımları atmayacaksınız. 


Sonra da kalkıp eğitimdeki sorunla ilgili dershaneleri günah keçisi olarak göstereceksiniz. Halbuki sayın Başbakan'ın çocukları üniversite sınavlarına en iyi şekilde hazırlayan dershanelere teşekkür etmesi gerekiyor. Bugün dershaneler olmasa fakir öğrencilerin hiçbiri üniversite kapısından giremez. Sadece parası olan ve çocuğunu özel okullarda okutanlar üniversiteye gidebilir. Dershaneler sayesinde fakir halkın çocukları da üniversiteli olabiliyor. Dershaneler bir anlamda fırsat eşitliği sağlıyor.”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisinde cemaate yakın iş adamları ve gruplarla kahvaltı yapmasını da değerlendiren Kösalİ, “CHP olarak hizmet grubuyla hiçbir sorunumuz olmaz. CHP'nin hizmet grubuyla aynı masada kahvaltı sofrasına oturması birilerini neden rahatsız ediyor. Bugüne kadar cemaatle sıcak ilişki kuramamışsak bunda en büyük eksiklik bizimdir. CHP bazı konularda özellikle de din konusunda kendisini anlatamama sıkıntısı yaşıyordu” dedi.



Açıklamasını sürdüren Kösali, “CHP olarak bizim dinle hiçbir sıkıntımız olamaz. Hepimiz Müslümanız. Kaldı ki Kurtuluş Savaşı ve akabinde cumhuriyetle birlikte CHP'yi kuran kadrolar dinimizin en iyi şekilde yaşaması için de mücadele etmiştir. Bugüne kadar CHP, hep dinsiz bir parti olarak gösterilmeye çalışıldı. Bunun böyle olmadığını halkımıza anlatıyoruz. Hizmet grubu ile CHP de birbirini dinlemeye ve anlamaya çalışıyor. Birileri CHP'nin hizmet grubuna kötü baktığını lanse etmeye çalışıyor. Ama bu süreçten sonra herkes görecek ki CHP'nin hizmetle ilgili olumsuz düşünceleri yok” diye konuştu.


Cemaate yönelik sıcak mesajlar da veren Kösali, “İki tarafın da birbirini tanıması ve anlaması gerekiyor. Ben cemaatin özellikle Türk okullarıyla ilgili çalışmalarını ve Türkçe'nin yaygınlaştırılması konusundaki kararlılığını takdir ediyorum. Hizmet grubundaki insanlar dünyanın en ücra köşesinde bile Türkçe'nin bayrağını taşıyor. Birilerinin Türklük kavramını bile tartışmalı konuma getirdiği ortamda cemaatin bu çalışmalarını çok önemli buluyor ve destekliyorum. CHP bu ülke için var. Ülkeye hizmet eden herkesle birlikte oluruz” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat