Özdilek

Siyaset

Kösali, Karaosmanoğlu ve Karabacak’a yüklendi

CHP Darıca ilçe Başkanı Selman Kösali, parti konferans salonunda d

6 Ekim 2012 Saat: 15:59
Kösali, Karaosmanoğlu ve Karabacak’a yüklendi
Kösali, Karaosmanoğlu ve Karabacak’a yüklendi

CHP Darıca ilçe Başkanı Selman Kösali, parti konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, Darıca belediyesinin 18 yıllık ve özellikle de son 8 yılının değerlendirmesini yaparak, modern bir şehir modern şehir iddialarının deli saçması olarak nitelendirip, halkı hizmet yoksunu bir köyde yaşamaya mahkum ettiklerini söyledi. Kösali, bir yanına İl başkan yardımcısı Ahmet Özmet, ilçe sekreteri Yakup Törk, meclis üyeleri Yaşar Sönmez ve avukat Saide Arslan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında hem Büyükşehir belediyesini hem de Darıca belediye başkanı Şükrü Karabacak’ı topa tuttu. Eleştirilerden Vali ve Kaymakam da nasibini aldı.

Toplantıya, CHP İl Başkan yardımcıları Mustafa Arslan, Ali Sınırtaş, İl Genel Meclis üyesi Seyfettin Kayabey, Gebze eski Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın, Salim Durulmuş, Cengiz Hamşioğlu, önceki dönem Belediye Başkan adayı Hüseyin Özdinçer de katıldı.

ÖZMET: HER YERDE İDDİALIYIZ

Toplantının açılış konuşmasını İl başkan Yardımcısı Ahmet Özmet yaptı. Özmet “Kocaeli iyi yönetilmiyor. Çünkü, ehli insanların elinde değil. Bölgede ciddi çalışma ve hazırlıklar içindeyiz. Büyükşehir ve 12 ilçede iddialıyız. Bölgede büyük başarı sağlayacağımıza inanıyorum”dedi.

ELEŞTİRİYE ÖNCE KENDİMİZDEN BAŞLAMALIYIZ

İlçe başkanı Selman Kösali ise konuşmasında, 5 aydır parti yönetiminde olduklarını, öncelikle eleştiriye kendilerinden başlamak istediğini, partinin örgütlenme ve çalışma bakımından istenilen düzeyde olmadığını, şimdiye kadar AKP’nin büyük farkla seçimleri aldıklarını, kendilerinin de tüm bunları bilerek, tam da bu durumu tersine çevirmek için göreve geldiklerini anlattı.

SEÇİMİ ADAY DEĞİL PARTİ KAZANIR

Göreve geldikten buyana adeta yeniden örgütlenmeye başladıklarını, kadın ve gençlik kollarını yeniden kurduklarını, yeni ilçe binasına taşınmanın ardından yerel seçimler için start verdiklerini, seçimi aday değil parti kazanır parolası ile seferber olduklarını dile getiren Kösali “karşımızdaki gücü bileceğiz. Devletin tüm imkanları haksız ve hukuksuz bir şekilde kullanılıyor.Tüm bunları hesap ederek bunların karşısına dikileceğiz” dedi.Kösali konuşmasını şöyle sürdürdü:

DARICA’YI KİMDEN KÖY DEVRALDINIZ

“Belediye başkanımız Darıca’yı tanımlarken, her fırsatta biz köy devraldık diyor.iyi de 10 yıl boyunca aynı zihniyetteki bir başkandan devraldınız, bizden değil. 8 yıldır da siz yönetiyorsunuz. Ne 10 yılda ne de 18 yılda değişen bir şey olmadı. Köy geldi köy gidiyor.

BELEDİYE BİNASI FİYASKO

Biz çamur atmayacak, iftira da bulunmayacak, adam gibi eleştireceğiz. Belediye binası İSKİ’nin malıydı. Kendi yandaşlarına cila-boya yaptırdılar. Bu bina ile, belediye binası yaptık diye övüyorlar ama belediyelerin çoğu birimleri başka başka yerlerde. Öte yandan başkanın belediye binası için yer aradığını da biliyoruz.

CUMHURİYET MEYDANIN ALTINA OTOPARK YAPILMADI

Cumhuriyet Meydanının istimlak edilmesi ve Darıca’ya yakışır bir meydan yapılması için destek verdik. İçine dolgu yaptılar ve sağlıksız bir proje ile meydan yaptılar. Atıl bir proje. Belediye her inşaat yapandan otopark parası alıyor ama 1 metrekare otopark yapmadı. Bu meydanın altına otopark yapılabilirdi.

HANİ 200 KONUT YAPACAKTINIZ?

Bırakalım yeni projeler üretmeyi, seçimlerde verilen sözler bile tutulmadı. Örneğin, Başkan 200 toplu konut yaparak 2009 yılında vatandaşa teslim edeceğiz demişti 2012’deyiz ve ortada konut falan yok.

DENİZ ULAŞIMI VE 2 OTOPARK SÖZÜ NEREDE?

Yine 2008 yılında deniz ulaşımına geçeceğiz, iki adet otopark yapacağız dediler ama ortada bir şey yok. Keza, 2009 yılında teslim edilmek üzere marina yapacağız demişlerdi. Darıca’nın girişlerini ve çıkışlarını projelendireceğiz sözü vermişlerdi. O da fiyasko.

KARAOSMANOĞLU’DA SÖZÜNÜ TUTMADI

Karaosmanoğlu’da verdiği sözleri yerine getirmedi. Üstelik ilçeler içinde en mağdur edilen ilçe Darıca oldu. Darıca’ya Kültür Merkezi yapacağım dedi. Diğer ilçelere iyi kötü merkezler yapıldı. Buraya neden yapılmadı? Karabacak, daha yeni kültür merkezi yapmaya kalktı ama hem proje sakat hem yeri yanlış hem de büyük kredi kullanarak yapıyor. Özkaynak yok.

BAYRAMOĞLU ARABİSTAN MI?

Karaosmanoğlı, Darıca’ya 2 etap sahil projesi yapacağını söyledi.Ortada bir şey yok. Bayramoğlu ise tamamen bitirildi. Bayramoğlu Arabistan’a çevrilmek isteniyor. İnsanların denize girmesini engelliyorlar. Ellerinden gelse buraya da haremlık selamlık plajlar yapacaklar. Yine deniz ulaşımı sözü verildi ama ortada böyle bir çalışma yok.

HALK PLAJLARI SÖZÜ UNUTULDU

Darıca’nın 16 kilometre sahili var. Vatandaşlar bu sahilden gerektiği yararlanamıyor.Zaten 5 kilometresi halka açık. 18 yıldır yapılan ciddi ve tutarlı bir proje ve çalışma yok.

GARİPLER EVİNİ DE UNUTTULAR

Sözler çok. Garipler evi yapacağız, tarihi evleri restore edeceğiz, engelli parkı, yüzme havuzu sözü verdiler ama hepsi unutuldu.

KÖTÜ ŞEYLER YAPTILAR

Hiçbir ön çalışma yapmadan, halkın parası ile rüzgar türibini diye bir şey yaptılar.450 milyon harcandı. Şu anda atıl ve hiçbir şeye yaramıyor. Tabi karabacak cebinden harcamadığı için canı yanmıyor. Bir firmaya verildi bu paralar. Fiyasko bir proje çarçur edilen halkın parası.

PALMİYE YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Palmiye tatil köyü var. Zeki bozkurt zamanında yap işlet devret modeliyle yapılmıştı. Güzel, halkın yararlandığı bir mekandı. Gelir gelmez burayı yandaşlarına peşkeş çektiler. Onlarda kiralarını ödemediler. Üstelik giderken kapılarını da söküp götürdüler. Bu tesis yok edildi.

KARABACAK 5 EKİM’DE YARGIÇ KARŞISINDA

Tabi burayı yargıya taşıdık. Valilik ve kaymakamlık sanki AKP’nin il ve ilçe başkanları. Buranın hesabını soracağına, arkadaşlarımıza baskı yapıldı. Ne varki, 5 ekim’de karabacak 4 sulh mahkemesinde yargıç karşısına çıkacak. Er yada geç buranın hesabı sorulacak.

KÜLTÜR MERLKEZİ NEDEN UCUBE?

Kültür merkezi yapmak fikri doğrudur. Çünkü bir ihtiyaçtır. Önceki Başkan Fevzi Çakmak Mahallesinde Adnan menderes adına ve büyük paralar harcayıp bir park yapmıştı. Halk dinleniyor, nefes alıyordu. Bu başkanda buraya adeta bit pazarı cinsinden kültür merkezi yapıyor.

TRAFİK DAHA DA KARIŞACAK

Düşünün kültür merkezinin altına üç adet bodrum koymuş. Birinde sinema, birinde konferans salonu, birinde de yandaşlar için market var. Diğer katlarda, engelli merkezi, nikah salonu, dernek yerleri falan var. Çatı katında ise düğün salonu. Arsa 3580 metrekare ama 12190 metrekare inşaat yapıyor. Peki otopark? Yok. Buraya gelenler araçlarını nereye park edecek?

AKP HAYAL KIIRIKLIĞINA UĞRAYACAK

Mahalle temsilciliklerini oluşturmaya başladık.Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. AKP’liler devletin ve halkın paraları ve imkanlarıyla çok rahat atıp tutuyorlar ama onları hayal kırıklığına uğratacağız.

KAYMAKAMA YANIT

Kaymakamlık, bana gönderdikleri yazıda, insan hakları komisyonuna seçildiğimi bildirmiş. Ben buradan başka bir görev talep ediyorum. Her ay milyonlarca paranın dağıtıldığı ve 9 kişinin görev yaptığı söylenen Sosyal yardımlarla ilgili komisyonlara alınmak istiyorum. Bu kişilerin AKP’li olduğu iddia ediliyor. Biz de yakından takip etmek istiyoruz.



……………………………………………………………………………………………………………….

ÇALIŞKAN: İHALELERİ ALAN FİRMANIN GÖREVLİLERE BELEDİYE DE ÇALIŞIYOR

Darıca belediyesi meclis üyesi ve denetim komisyonu üyesi Avukat Saide Arslan Çalışkan da, belediyenin denetlenmesi sırasında ciddi yanlışlar saptadıklarını ifade ederek, buna belediye Başkanının kişisel reklamına çok para harcamasını, bir firmanın 7 kez ihale almasını, üstelik personel hizmeti veren bu firmanın elemanlarının belediyenin kritk birimlerinde görev yapmasını örnek gösterdi. Çalışkan şunları söyledi:

KİŞİSEL reklam/TANITIM YAPILIYOR

“Başkana bunları sorduğumuzda, Darıca’nın turizm bakımından tanıtımını yapıyoruz. Oysa, yapılan belediye tanıtımı da değil, kişisel tanıtım. Siyasi tanıtım. Kuşkusuz, burada sözünü ettiğimiz basının desteklenmesi değil, aksine yerel basının yeterli desteklendiği kanısında da değiliz. Sözkonusu olan adil olmayan bir tarzda kişisel tanıtım işlerine girilmesidir. Bu iş için ciddi paralar harcandı ve harcanıyor.

TURİZM PROJELERİ NEREDE?

İkincisi, Darıca’nın sınırları tesbit edilirken,Darıca sınırlarına hiçbir fabrika, gelir getiren kurum alınmamış yada verilmemiş. Yani sadece bacasız sanayi ve onun gelirleri kaldı bize. Bu durumda turizm projeleri yapmak zorundasınız. Oysa, ortada proje falan yok. O zaman neyi tanıtıyorsunuz? Tanıtınca gelecek insanlar Darıca’da hangi turizm tesisi ya da projesini gezecek. Turizm kenti olacağız deniyor ama bu yönde hiçbir proje yok.

YARGIYA GİDECEĞİZ

Yine, bir inşaat firması var. 7 tane ihale girmiş ve almış. Bu firma personel hizmet ihalesi alıyor. Bu şirketin personeli, fen işleri gibi önemli birimlerde görev yapıyor. Başkan, bunlar ihale hazırlayan birimlerde yok diyor. Ancak, böyle şey olabilir mi? Bu konuyu yargıya taşıyacağız. Ayrıca, kiralık araçlarda büyük bir israf.Bu konunun da yetkililerce denetlenmesi ve incelenmesi gerekiyor




SÖNMEZ: BELEDİYE ZARARA UĞRATILDI



Toplantıda konuşan Darıca Belediyesi ve Büyükşehir belediyesi meclis üyesi Yaşar Sönmez de, Büyükşehir Belediyesinin Darıca’yı ihmal ettiğini, başkan Karabacak’ın da buna sessiz kaldığını, Darıca’nın imar bakımından çok çarpık durumda olduğunu ifade edip, Karabacak’a yüklendi.

DARICA’YI DEĞİL BAŞKANI SAVUNUYOR

Büyükşehir Belediyesi Darıca’ya üvey evlat gibi davranıyor. Darıca’ya bir hizmet yok. Örneğin her tarafa kültür merkezi yapıldı ama Darıca’da yok.Ben Darıca’ya her yatırım gelmesini istediğimde, Büyükşehir meclisinde başkan beni hep yalnız bıraktı. Üstelik, siyasi hesaplarla çıkıp Karaosmanoğlu’nu savundu.Bana cevap verdi. Oysa diğer belediye başkanları ilçesi için mücadele veriyor ama bizde bu olmadı.

Geçmişte, Darıca’ya Çağdaşkent diyorlar. Oysa imarı altüst ettiler. Kimine 3, kimine 4 kat veriyorlar. Piri reis’te tarım alanına inşaat yapılıyor.Karabacak, Bayramoğlu’nda 10 katlı imar veriyor ama önündeki yol 5 metre. Kimi otele 10, kimine 4 kat veriliyor. Kişiye özel imar tadilatlarıyla imar götürülüyor.

BELEDİYE ZARARA UĞRATILDI

Kültür Merkezi projesi işini ihaleye iki milyar(iki trilyon) daha yüksek teklif veren firmaya verdiler. Firma ile yapılan sözleşmede ise, ilginç maddeler var. Firma iş bitene kadar 4 adet binek otoyu, şoför ve benziniyle beraber belediyeye ücretsiz verecek. Ayrıca, firma belediye yetkililerini iki adet yurtdışı gezisine götürecek ve tüm masraflarını karşılayacak. Açıkça, belediye gözgöre 2 trilyon zarara uğratıldı.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat