Özdilek

Çevre

Körfez'de kirlilik bitmemiş...

12 Ocak 2017’de Körfez’de Limanlar bölgesi yakıt tanklarından denize dökülen akaryakıt, Dilovası, Tavşancıl ve hatta Yalova kıyılarında büyük bir çevre felaketi yaratmıştı.

18 Şubat 2017 Saat: 09:11
Körfezde kirlilik bitmemiş...
Körfez'de kirlilik bitmemiş...

Kirlilik nedeniyle yüzlerce deniz kuşu telef olmuştu. Yerel ve ulusal medyaya yansıyan ve özellikle deniz canlılarına ilişkin görüntüler hepimizin içini sızlatmıştı. Felaket sonrası Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Liman Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce kirliliğin temizlenmesi için çalışmalar yapıldı. Yöre halkının yüreğine bir parça su serpildi.

 CHP Kocaeli İl Başkanlığı Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak son durumu görmek üzere 8 Şubat 2017’de bölgeye bir inceleme ziyareti gerçekleştirdiler.

  Derince, Tavşancıl sahil kesiminde yapılan incelemeler ve görsel kayıtlarla, kıyıda derin ve gizli bir kirlenmenin devam ettiğini gördüler . Kıyıda gözden kaçan bu derin ve gizli yakıt kirliliği havalar, sular ve sahil ısındığında eriyerek yeniden bir çevre sorunu yaratacaktır. Kıyıda gözlem yapan  çevreci grunun ayakkabılarımız ve ellerimiz akaryakıt ile siyaha boyandığı görüldü. İncelemeler sırasında Tavşancıl kıyısındaki bir sosyal tesisi de ziyaret ettilrt.. Tesis yetkilileri kıyıya inen müşterilerinin ayakkabılarındaki yakıt kirliliği nedeniyle tesislerinin tabanının kirlendiğini ifade ettiler.  CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak bölgede gittikçe genişleyen, sayıları artan liman tesisleri ve yüzlerce yakıt tankının Körfez’de yaşanabilecek yeni felaketlerin habercisi olduğunu şimdiden uyarmak ve  duyurmak istiyorlar.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat