Özdilek

Siyaset

Körfez Taseron İşcilerinden CHP’ye Destek

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Dr. Ömer Kurtaş ve Mahmut Akyol Körfez İlçe Mimar Sinan Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Körfez İlçe Başkanı Fatma Koçkar ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Körfez ilçesinde taşeronluk yapan bir firmanın yöneticisi ve çalışanlarından oluşan 50 kişilik grup, taşeronluğun kaldırılmasını gerektiğini ve bu yönde adım atan CHP’nin taşeronluğun kaldırılmasına yönelik projesini gönülden desteklediklerini dile getirdiler. Partiye üye olan taşeron işçileri CHP’nin iktidara gelmesiyle birlikte sosyal haklarına kavuşmayı ve insanca yaşamayı istediklerini kaydettiler.

Körfez İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen bu önemli toplantıda konuşma yapan Milletvekili Adayı Kurtaş AKP iktidarı döneminde emeğin sömürüldüğünü, taşeron sistemi sayesinde sadece belirli kesimlerin zengin edildiğini, emekçilerin köleleştirildiğini bu düzene CHP iktidarıyla son vereceğiz. Çalışma hakkını, çalışırken akdin feshine karşı korunma hakkını, yeterli ücret hakkını, tatil ve dinlenme hakkını ve sendikal hakları güvence altına alacağız. Asgari ücreti insanca yaşamaya yeterli düzeye getireceğiz. Tüm çalışanları sosyal güvence kapsamına alacağız” diye konuştu. Adaylardan Mahmut Akyol ise “Emeğin üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. İş hayatında çalışma ayrımcılığına son vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından taşeron işçilerle beraber partiye üye olan çok sayıda kişiye rozetleri parti yöneticileri ve milletvekili adayları tarafından takıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat