Özdilek

Siyaset

Körfez’in Bütçesi 95 milyon

Körfez Belediye Meclisi, 2013 yılı tahmini bütçesini 95 milyon TL olarak belirledi.

9 Ekim 2012 Saat: 22:49
Körfez’in Bütçesi 95 milyon
Körfez’in Bütçesi 95 milyon

Körfez Belediye Meclisi, 2013 yılı tahmini bütçesini 95 milyon TL olarak belirledi. Mecliste belediye tarifeleri oy birliği ile geçerken, madde madde oylanan bütçe CHP li meclis üyelerinin kanuni maddeler de dahil olmak üzere hayır oyu kullandığı için oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Körfez Belediye Meclisi, belediye başkanı Yunus Pehlivan başkanlığında toplandı. 2 Ekim Salı günü yapılan toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2013 mali yılı bütçesi ve belediye tarifeleri maddelerinin görüşülerek karara bağlandı.  Şener Söğüt,Muhammet Hamarat,Turgut Caferoğlu, İlhan Çetiner,Zeynel Sarıkaya ile Engin Cömert’in  katılmadığı, 25 üyenin hazır bulunduğu toplantıda Körfez Belediyesi’nin 2013 yılı tahmini bütçesi 95 milyon TL olarak belirledi.

 

KÖRPAŞ YASAL

2013 yılı bütçe görüşmelerinde muhalefetin eleştirilerine cevap veren Başkan Pehlivan KÖRPAŞ’ın kurulumunun yasal olduğunu belirterek,neden ısrarla bu şirketle uğraşıyorsunuz? anlamıyorum dedi.CHP li meclis üyelerine yönelik konuşan başkan Pehlivan “Üniversite öğrencilerinim belediyeden aldığı bursları kestiniz.Şimdide Yarpaş ve Körpaş’da çalışan işçilerin kazançlarıyla uğraşıyorsunuz.Bu mantıkla iktidar yüzü göremezsiniz.” dedi.

 

ÇALIŞMALARA DEĞİNDİ

Hereke’nin turizm beledisi olması yönündeki çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Pehlivan “Hereke halısı artık patentli olacak.Hereke kalesinde çalışma devam ediyor,surlar tamamlanacak.Tarihi mekanlar restore ediliyor.Kaiser Wilhelm köşkü yanındaki mekanları yıkarak peyzaj çalışması yapacağız” dedi.Planlama yaparken günlük düşünmediklerini belirten Başkan Pehlivan Hacı Osman mahallesinde süren çalışmaya değindi.Pehlivan “Mahalle sakinlerimiz bugün biraz sıkıntı çekiyorlar.Komple alt yapı çalışması var.Buraya 15 milyon harcıyoruz.Tamamlanınca 30-40 yıl alt yapı çalışmasına ihtiyaç duyulmayacak.Bağdat caddesinin üst yapı işleri bitince Kocaeli’nin en güzel caddelerinden biri olacak” dedi.Başkan Pehlivan İlimtepe mahallesine yapılacak olan alış veriş merkezinin projesini de hazırlattığını söyledi.

 

KÖRFEZ DEVLET HASTANESİ KAPANMAYACAK

Her seçim öncesi bu dedikodunun özellikle çıkarıldığını söyleyen Başkan Pehlivan “Hastane üzerinden siyaset yapılmaz.Bundan kimse bir kazanç elde edemez.Hastanenin kuruluşunda belediye olarak 200 milyar biz destek olduk.Hastaneyi büyütmek istiyoruz.Kapanacağı yönündeki söylentiler asılsız.Sadece Körfez Devlet Hastanesinin satın almasını Derince Devlet Hastanesi yapacak.” dedi.

 

 Körfez Belediyesi Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 2 Kasım 2012 Cuma günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat