Özdilek

Kültür/Sanat

Körfez Belediyesi'nden Atık Yağ Kampanyası

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Geri dönüşüm ve çevre konusundaki proje ve çalışmalarıyla dikkatleri üzerine toplayan Körfez Belediyesi’nde atık yağ toplama kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında iki litre bitkisel atık yağ getirenlere bir litre bitkisel yağ veriliyor.

 

Kullanılabilir atıkların ekonomiye kazandırılması kapsamında yaptığı çalışmalarla öncü belediye olan Körfez Belediyesi, şimdi de atık yağları toplamak için kampanya başlattı. Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan kampanyanın başlatılması nedeniyle yaptığı açıklamada, “Çevremiz ve doğal kaynaklarımızı korumak, çocuklarımıza temiz, sağlıklı bir gelecek hazırlayabilmek için bitkisel atık yağlarımızı biriktirmeliyiz. Ülkemizde nüfus artışı ve su kaynaklarının mevcut potansiyeli dikkate alındığında yakın gelecekte içme ve kullanma suyu eksikliğiyle karşı karşıya kalınacaktır. Lavabodan dökülen bir litrelik bitkisel yağın, bir milyon litrelik suyu kirlettiğini unutmamalıyız. Bitkisel atık yağlar atık su toplama sistemlerinde daralma ve tıkanmalara neden olduğu gibi, denizlerimizdeki deniz analarının artmasına ve çevre kirliliğine neden olmaktadır” dedi.

 

‘Akarsu, deniz ve göllerimizi, buralarda yaşayan canlıların yaşam alanlarını lavabolara döktüğümüz yağlarla yok etmemeliyiz’ diyerek açıklamasını sürdüren Pehlivan, “Buralarda yaşayan canlıların doğal dengelerini bozmamalı, ölümlerine sebebiyet vermemeliyiz. Düzenlediğimiz atık yağ kampanyası ile evlerimizde biriktirilecek atık yağları toplayarak, iki litrelik atık yağ karşılığında bir litre bitkisel yağ veriyoruz. Çevresini, doğayı seven ve geleceği düşleyen Körfez halkını kampanyaya katılmaya, destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat