Ekonomi

Koreli işadamları KOTO’da

Pohang Belediye Başkanı öncülüğünde bir grup işadamı iki ülke arasında işbirliği olanağı yaratmak ve yatırım yapmak amacıyla ilimize geldi.

11 Eylül 2013 Saat: 17:26
Koreli işadamları KOTO’da
Koreli işadamları KOTO’da

İzmit ve çevresinde araştırmalar yapan yabancı heyete Kocaeli’nin üretim kapasitesi hakkında Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ tarafından bilgi verildi ve yapılabilecek yatırımların hangi işkollarında olması gerektiği anlatıldı…

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’la kardeş kent protokolünü imzalayan Kore’nin 500 bin nüfuslu ili Pohang Belediye Başkanı Park Seung-ho ve beraberindeki heyet İzmit Belediyesinin ardından Kocaeli Ticaret Odasını ziyaret etti. Pohang Belediye Başkanı Seung-ho ve beraberindeki Koreli işadamları Kocaeli’nin yatırım kapasitesinin genişliğini ve yabancı yatırım almak için merkezi hükümetçe sağlanan teşviklerin neler olduğunu öğrenmeye çalıştı. Konu hakkında yabancı heyete bilgi veren Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli’nin Türkiye’nin en gelişmiş bölgesi olmasının yanı sıra yabancı yatırımcılar ve işadamları için aynı zamanda Ortadoğu’ya yönelik iş fırsatlarının sağlanması için kilit bir nokta olduğunu söyledi.

Yabancı heyete Kocaeli hakkında bilgi veren ve ilin üretim kapasite hakkında yabancı yatırımcıların hangi alanlara ağırlık vermesi gerektiğini söyleyen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, ilin kimya ve sanayi işkollarında önemli bir üretim merkezi haline dönüştüğünü söyledi. Kısa bilgilerle Kocaeli’nin rakamsal verileri yabancı heyete anlatarak ilin tanıtımını yapan Başkan Özdağ’ın ardından oda tarafından hazırlanan il hakkındaki bir tanıtım filmiyle yabancı işadamlarının neden Kocaeli’ye yatım yapmaları gerektiği İngilizce olarak anlatıldı. İngilizce sunumun ardından Koreceye çevrilerek tanıtıma devam edildi.

Tanıtım filminin ardından yabancı heyette yer alan işadamları yatırım yapmak için neden Kocaeli’yi seçmeleri gerektiğini, sağlanan kolaylıkların neler olduğunu yetkililerden öğrenmek istedi. Sorulara yanıt vererek Kocaeli’nin önemli bir yatırım merkezi olduğunu anlatan KOTO Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli’nin her yabancı yatırımcıya sağlayacağı bir kolaylığın olduğunu ama gelişmiş bir üretim yapısının olması nedeniyle nitelikli yatırımların her zaman öncelikli olacağını vurguladıktan sonra katma değeri yüksek yatırımlar için merkezi hükümetin sağladığı bölgesel ve sektörel teşviklerin yanında ilin yerel yönetimleri tarafından da bazı kolaylıkların yatırımcılara sağlandığı vurgulandı.

Yabancı yatırımcıyı çekmek için her türlü fedakarlığın gösterildiğini ve bunda da başarı sağlandığını belirten Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, son 10 yıllık kalkınma performansı incelendiğinde Türkiye’nin nerelerden nerelere geldiğinin çok kolay anlaşılacağını söyledi. Açık pazar ve serbest piyasa ekonomi modeliyle çok uzun bir zamandan beri olgunlaşan yerel piyasalarımızın bölge ekonomilerine ve ülkelerine model olduğunun altını çizen Başkan Özdağ, yabancı yatırımcının Kocaeli’yi tercih etmesinin de bölge piyasalarının gelişmesine ve kalkınmasına neden olduğunu söyledi.

Koreli işadamlarına ülkemizde uygulanan finansal olanakların kapasitesini de anlatan başkan Özdağ, Türkiye’de bankaların yıllık olarak yüzde 10 oranında tüketici kredisi olanağı sağladığını ama buna karşın yüzde 8’le mevduat kredisi topladığını belirterek güçlü finansal kaynaklarımızın yanında gelişmiş bir bankacılık hizmetlerinin özellikle yabancı yatırımcılara kolaylık sağladığını belirtti. Başkan Özdağ, sanayi yatırımlarının yanı sıra tarih ve doğa turizmiyle birlikte kültür ve kongre turizmine yönelik yatırımlara önem verdiklerini söyleyerek Koreli yatırımcıları bu konuda yatırım yapmaya davet etti. Termal turizmin gelişmesi için her türlü altyapı çalışmasının kent yönetimi ve merkezi yönetim tarafından sağlandığına dikkat çeken Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Koreli yatırımcıların özellikle bu alanda da yatırım yapabileceklerini söyledi. Başkan Özdağ’a destek veren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da kent olarak bacasız sanayinin kendileri için her zaman tercih ettikleri bir üretim modeli olduğunu söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat