Özdilek

Kültür/Sanat

Köpeğin vefası

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli’nde bir köpeğin vefası duyanları hayrete düşürdü. Bir aracın çarpmasıyla ölen arkadaşını saatlerce başında bekleyerek korumaya çalışan Seter cinsi köpek, vefanın ve dostluğun ne olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yoldan geçen vatandaşların şaşkın bakışları altında bekleyen köpek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerince hayvan barınağına yerleştirildi.
 
ÖLEN KÖPEĞİN YANINDAN SAATLERCE AYRILMADI
Büyükşehir ekipleri önceki gün hayvanların da insanlar gibi arkadaşlarına vefa göstereceğini bir kez daha gözler önüne seren bir olaya tanık oldu. Arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden arkadaşının yanından ayrılmayan bir köpeğin otoyolda beklediği haberini alan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ile Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri olay yerine hemen ulaştı.
 
HAYVAN BARINAĞINDA BAKIMA ALINDI
Duyarlı vatandaşların ihbarı ile yol kenarındaki köpeğe ulaşan Büyükşehir ekipleri ilk önce tekrar bir araba çarpma vakasının olmaması için onu güvenli bölgeye aldı. Yoldan geçen arabalara aldırış etmeden arkadaşının yanından ayrılmayan köpeği Büyükşehir Belediyesi’nin modern hayvan barınağında götüren ekipler burada ilk müdahalesini yaptı. Bakımı yapılan köpeğin tasmasının olması ve uysallığı nedeni ile sahipli olduğu anlaşıldı ve sahibi bulunana dek hayvan barınağına alındı. Ölen köpek ise ekipler tarafından gömüldü.     
 
HASTA KÖPEĞİN DE BAŞINDAN AYRILMADI
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, Seter cinsi köpeğin sahibinin Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşması halinde kendilerine vereceklerini ifade etti. Fatma Dilber köpeğin olaydan çok etkilendiğini kaydederek, “Hayvan Barınağı’nda hastalanan bir köpeğin de öleceğini düşünerek onun yanından ayrılmadı. Veteriner hekimlerimiz ile gereken bakımı yapıyoruz. Şu anda yaşadığı olumsuz olaydan kurtulmuş durumda” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat