Özdilek

Siyaset

Konuralp:"Demokratik sol partililer kazanmak zorundayız."

DSP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladıktan sonra il il gezerek destek arayan partinin eski parti meclisi üyesi Emrah Konuralp, önceki akşam İzmit’te kendisini destekleyen partililerle bir araya geldi. Emrah Konuralp destek istedi

18 Haziran 2013 Saat: 14:19
Konuralp:"Demokratik sol partililer kazanmak zorundayız."
Konuralp:"Demokratik sol partililer kazanmak zorundayız."

Emrah Konuralp, “Önümüzdeki süreçte daha güçlü olmak için örgütün çağrısına cevap verdik ve Kocaeli’ni ziyarete geldik Gezi Parkı olaylarının başladığı tarih olan 29 Mayıs tarihi Türk siyaseti için yeni bir sayfadır. Bu tarihte daha önce Türkiye’de eşine rastlanmayan bir halk direnişi başlatılmıştır. Bu olay park direnişi olarak ortaya çıktı ama İstanbul’u aştı. Halkla inatlaşarak siyaset yapılamaz.” dedi.

Türk toplumunun yeni bir arayış içine girdiğini söyleyen Konuralp, “Bu sürecin öncülüğünü Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençler üstlenmiştir. DSP kimseye diyet borcu olmayan bir partidir. DSP Kurtuluş Savaşı kahramanları dışında tek bir kahramanın kurduğu partidir. DSP’de özgürlüğün işlediği günleri biz başlatacağız. Partideki çekişmeler gençlerin ortaya koyduğu bu irade ile son bulacaktır. DSP’yi iktidara taşımak için bu yola baş koyduk” dedi.

AKP’nin iktidarının uyguladığı baskılarla halka zulüm ettiğini, bu zulümüm panzehirinin ise DSP olacağını söyleyen Konuralp, “Yeter ki DSP üzerindeki ölü toprağını atsın. Önümüzdeki süreçte kimsenin peşine takılmayan, kendi rüzgarını estiren bir DSP yaratacağız” dedi.

İki adaylı kongrenin örgüte zarar vermeyeceğini dile getiren Konuralp, “Barış ve kucaklaşmayı gençler sağlayacak. Bütün demokratik sol partililer kazanmak zorundayız. Demokrasilerde mücadele ayrımcılık olarak görülmemeli. Biz enerjimizle bayrağı daha ileri taşıyacağız. Demokrasiyi özümseyememiş il başkanlarının bu bayrağı ileri taşıma şansı yoktur. Biz mevcut il başkanlarımız ile yola devam edeceğiz. Bizi desteklemeseler de hoşgörü göstermeliler” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat