Özdilek

Turizm

Konak Sohbetleri Başladı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33



    Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından her ay geleneksel olarak gerçekleştirilen Saatçi Ali Efendi Konağı Edebiyat Akşamları’na ilgi büyüktü

 

 

 Her ay geleneksel olarak Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından Saatçi Ali Efendi Konağı’nda hayat bulan şiir ve edebiyat akşamlarının bir yenisi daha 5 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirildi.
Veli Ahmet Mahallesi, Alaca Mescit Yokuşu’nda bulunan 18’nci yüzyıldan kalma Saatçi Ali Efendi Konağı’nda her ay gerçekleşen Kocaeli Edebiyat Akşamları’nda bu kez Gazeteci – Yazar Cazim Gürbüz, yeni kitabı ‘Kartal Gözüyle Laiklik’ adlı eserini tanıttı.
Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Alptekin Cevherli, ‘Şiir İmeceleri’ ve edebiyat sohbetleriyle Kocaeli’nin hayatına renk katan Birliğin, Türkçe’nin doğru ve güzel kullanımına verdiği önemin yanı sıra, tarihi mekânların yeniden hayat bulmasına verdiği değerle de önemli bir görev ifa ettiğini dile getirdi. Başkan Cevherli, kendilerine bu imkânı sağladığı için İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a ve Başkan Yardımcısı Ayhan Acar’a teşekkür etti.
Nezih ve otantik bir ortamda gerçekleşen edebiyat sohbetinde, laikliğin geçmişinin yanı sıra pek çok tartışmaya neden olan bu kavramın; önemi de vurgulandı.
Gazeteci – Yazar Cazim Gürbüz, ‘Türklerin, İslâmiyet’i Hanefi – Maturudî anlayışla benimsediklerini ve bu sayede asırlarca dünyaya hükmettiklerini dile getirdiği konuşmasında, Eşarî anlayışın Arap özentisiyle birlikte yayılmaya başlamasıyla İslâm’ın özünden kopularak, sadece şekil şartlarının yerine getirilmeye başlandığını ve ilmin-fennin ret edildiği bir yapıya bürünüldüğünü” dile getirdi.
17 Eylül Cuma günü saat 19.30’da şiir imecesinde yeniden buluşmak üzere edebiyat sohbetleri sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat