Özdilek

Güncel

Kolordu Misafirhanesi yıkımı devam ediyor

İzmit Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin teknik desteği ile başlattığı Kolordu Misafirhanesi’nin yıkımı planlanan çerçevede tarihi doku ve ağaçlara zarar vermeden düzenli olarak devam ediyor.

14 Ocak 2014 Saat: 20:31
Kolordu Misafirhanesi yıkımı devam ediyor
Kolordu Misafirhanesi yıkımı devam ediyor

Yıkım alanında dün inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kolordu Misafirhanesi ve müştemilatında bulunan 7 binanın yıkımının 10 gün için de tamamlanacağını daha sonra yapılacak düzenleme ile açılacak 3 bin 500 metrekarelik alanın ücretsiz geçici otopark olarak kullanılacağını söyledi.

Toplam 20 bin metrekarelik alana sahip Kültür Tepesi’nde tarihi doku içinde yer alan Redif Binası(Atatürk Müzesi), İmaret Camii, Paşalar Köşkü, Kasr-ı Hümayun(Av Köşkü), Saat Kulesi ve Atatürk Heykeli ile Av Köşkü’ne çıkan kapının korunacağını belirten Özak, Kültür Tepesi’nin tamamlandıktan sonra İstanbul’daki Sultan Ahmet Meydanı benzeri deniz manzaralı İzmitlilerin nefes alabileceği bir alan olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü binasının yakında bulunan derme-çatma binayı da yıkma kararı aldı. İmaret Camii’nin çevresini saran 3.5 metre yüksekliğindeki duvarların da Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu ve Vakfılar Genel Müdürlüğü’ne danışıldıktan yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat