Özdilek

Kültür/Sanat

Kolordu karargahı da yıkıldı

Yaklaşık 50 yıl önce yapılan, uzun yıllar 15.Kolordu Komutanlığı Karargahı olarak hizmet veren, son yıllarda misafirhane olarak kullanılan Kolordu mevkiindeki binanın yıkımına bugün başlandı.

7 Ocak 2014 Saat: 15:02
Kolordu karargahı da yıkıldı
Kolordu karargahı da yıkıldı

Geçtiğimiz yıl da binanın bitişiğinde bulunan Orduevi Sineması yıkılmıştı.

TARİHİ AN

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Emlak İstimlak Daire Başkanı Yalçın Özön, sabah saatlerinde başlayan yıkım çalışmalarında hazır bulundu. Tarihi bir an yaşandığını belirten İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Bir tarih yeniden doğuyor. Önemli tarihi yapıları birer birer restore ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak tarihi dokuları gün yüzüne çıkarıyoruz” dedi.

VALİ KONAĞI DA YIKILACAK

Kültür Tepesi’ndeki tarihi dokuyu kapatan binaların yıkıldığını ifade eden Başkan Doğan, “Şu anda yıktığımız 7 parçadan oluşan 3 bin 500 metrekarelik bu bina atıl durumdaydı. Milli Savunma Bakanlığımız ve Garnizon Komutanımıza teşekkür ediyoruz. Yakın dönemde tarihi değeri olmayan Sağlık Müdürlüğü binası ile Vali Konağı da yıkılacak. 20 dönümlük Kültür Tepesi, geleceğin Sanat Tepesi olacak. İstanbul’daki Piyer Loti ve Paris’teki Ressamlar Tepesi’nden aşağı kalmayacak” şeklinde konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ GİDİNCE YIKILACAK

İzmit Belediyesi’nin Kültür Tepesi projesi kapsamında Atatürk Heykeli, Saat Kulesi, Kasr-ı Hümayun ve müştemilatları Paşalar Köşkü, Redif Binası ile İmaret Camiinin bir bütün olarak ortaya çıkarılması hedefleniyor. Kolordu Misafirhanesi’nin yıkım işlemi yaklaşık 15 gün sürecek. Yıkımdan sonra boşalacak alan otopark olarak kullanılacak. Sağlık Müdürlüğü binasının yeni Valilik Kompleksi tamamlanıp buraya taşındıktan sonra yıkılacağı belirtildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat