Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli'ye Duble Mobesa

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

Büyükşehir şehrin yoğun olarak kullanıldığı noktalara kent güvenliği için kameralar yerleştiriyor.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin güvenliğinin sağlanması için vatandaşların yoğun olarak kullandığı belli noktalara kameralar yerleştiriyor. Üst geçitler, Sekapark, ücretsiz otopark alanı gibi halkın geçiş güzergâhına giren bölgelere yerleştirilen 59 kamera, izleme merkezi tarafından kontrol edilecek. Böylece olası güvenlik problemleri en aza indirgenmiş olacak.

 

Büyükşehir Belediyesi, MOBESE sistemine alternatif olacak ve kendi bünyesinde yürüteceği kent güvenlik sistemini hayata geçiriyor. Kocaeli’deki halkın yoğun olarak bulunduğu ve geçiş güzergahı olarak bilinen yerlerin kameralar ile izlenmesini amaçlayan proje son aşamaya girdi. Şu anda deneme çalışmalarının yürütüldüğü projede kameraların yön ve netlik ayarları için çalışmalar son sürat devam ediyor.


Keg- Kam adı verilen proje kapsamında 59 adet kamera kentin belirlenmiş noktalarına yerleştirildi. Adnan Menderes, Mimar Sinan, Turgut Özal, Seka üstgeçitleri, Sekapark, Belediye Hizmet Binası arkası açık otoparkı gibi bölgelere yerleştirilen kameralar fiber optik kablolar sayesinde izlenmesi sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi’nin altyapısı ile hazırlanan sistem kurulacak izleme merkezi sayesinde kayıt altına alınacak.


Strateji Geliştirme Dairesi Bilgi teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projedeki kameralardan 45’i IP, 5’i 360 derece hareket edebilen 14 tanesi ise analog kamera niteliğinde. Kameralar bu özellikleri sayesinde suç tespitinde bile kullanılıp gerekli görüldüğü durumlarda güvenlik güçlerinin olay mahalline daha hızlı şekilde ulaşmasını sağlayacak.


Projenin tamamlanmasının ardından KEG-KAM 2 hayata geçirilecek. Bu projede ise daha geniş alanları kapsayacak kameraların yerleştirilmesi ve izlenmesi sağlanacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat