Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli'ni Yaşanabilir Bir Kent Yaptılar !

1 Ocak 1970 Saat: 02:33
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, kısa adı İlk-Çev olan Gebze İlim Kültür ve Çevre Derneği’nin toplantısına katıldı. Her hafta salı günü bir uzman kişiyi konuk eden dernek, bu hafta Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi almak için Başkan Vekili İlyas Şeker’i davet etti. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusundaki çalışmaları üzerinde duran Başkan Vekili Şeker, 2004’ten bu yana yapılan çalışmalarla sanayi kenti görünümündeki Kocaeli’yi ıslah ederek yaşanılabilir bir kent haline getirdiklerini vurguladı.
 
PLANLAMA ÖNEMLİ
Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker’in yanı sıra İlk-Çev Dernek Başkanı Halim Turgut, yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyeler katıldı. Başkan Vekili Şeker, çevre konusundaki en büyük duyarlılığı hazırlanan imar planlarıyla gösterdiklerini ifade etti. Başkan Vekili Şeker, “Bu kentin en büyük sorunu olan plansızlığı göreve gelir gelmez ele aldık. 1/100 bin’lik, 50 bin’lik ve 25 bin’lik planları hazırladık. Planlama önemli. Plan yapılmasaydık ne toprağımıza ne de denizimize sahip çıkardık. Bilgisayar olmadan yaşayabiliriz. Ama tarım alanları olmadan, ekmek olmadan aç yaşayamayız. Bizi doyuracak alanları korumalıyız. Planlama bu açıdan önemli. Çünkü planlarda tarım, konut ve sanayi gibi alanların sınırları belirlenmiştir” şeklide konuştu.
 
ÇEVRE SORUNUNA ÖNCELİK VERDİK
7 yıl önce Kocaeli’de büyük sorunu çevrenin teşkil ettiğini dile getiren Başkan Vekili Şeker, hava kirliliğinden, deniz kirliliğine kadar her türlü olumsuzluğun bu kenti sardığını gördüklerini söyledi. Başkan Vekili Şeker şunları kaydetti: “7yıl boyunca Kocaeli’deki her yeri ağaçlandırdık. Yaklaşık 3 milyon ağacı toprakla buluşturduk. Körfez adeta lağım çukuru olarak kullanılıyordu. 8 arıtma tesisiyle bunu engelledik. Şimdi sahillerimizde vatandaşlarımız balık tutup denize giriyor. Bugüne kadarki en büyük yatırımımızı Gebze Arıtma Tesisi’yle çevre için yaptık. Arıtma tesislerinden günde ortalama 120 bin ton çamur çıkıyor. Körfezi bu kadar çamurdan kurtardık. 10 yıl içinde körfezin kendini yenilemesiyle tüm sahillerimizde denize girmek mümkün olacak.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat