Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli'nde Kar Hazırlığı Tamam

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kış turizminde önemli bir yere sahip Kartepe, bahar tadında giden havaların ardından geçtiğimiz haftalarda karla buluşmuş, kar kalınlığı 1.5 metreye ulaşmıştı. Eşsiz kar manzarası ve kayak merkezi olma özelliğine sahip Kartepe, geçte olsa beyaz gelinliğini giydi.

Kocaeli kent merkezindede bugünden itibaren etkili olacak kar yağışı yetkilileri ve bölgede yaşayan halkı harekete geçirdi. Yetkililer, trafik kazalarına ve havaların ani değişimiyle yaşanabilecek hastalalıklara dikkat çekerken, halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kartepe Belediyesi karla mücadele konusundaki hazırlıklarını tamamladı. Olası kar yağışlarından olumsuz etkilenmemek adına belediye tarafından alınan tuzlama ve kar küreme aracı da kullanıma hazır hale getirildi.

Kartepe İlçesi'nin şüphesiz kış aylarında en büyüleyici manzaralarını kar oluşturuyor.Kartepe Belediyesi, vatandaşların keyif aldığı kar yağışlarından ilçe halkının olumsuz etkilenmemesi yönündeki çalışmalarını da tamamlandı. Bu konuda titiz bir çalışma izleyen Kartepe Belediyesi ekipleri kar, tipi ve buzlanmaya karşı alarma geçirildi. Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde karla mücadele konusunda özel bir ekip görevlendirilirken meteorolojiden gelen uyarılara göre ekipler işbaşı yapacak.

Karla mücadele ekibine ekipman takviyesinde de bulunan Kartepe Belediyesi, tuzlama vekar küreme aracını da hizmete aldı. Olası soğuk hava koşulları ile birlikte ilçede görev alacakekip 2 farklı grup olarak merkez, Uzunçiftlik, Sarımeşe, Uzuntarla ve Eşme ile Arslanbey,Suadiye, Derbent, Maşukiye ve Acısu bölgelerinde kar, tipi ve buzlanmaya karşı mücadele edecek. İlçe içindeki güzergahlar ile köy bağlantı yollarının açık kalmasını sağlayacak ekipler, Kartepe'de kar yağışlarından halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli çalışma yapacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat