Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaelili Şairler Dil Bayramını Kutladı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından geleneksel hale gelen, Saatçi Ali Efendi Konağı Şiir İmecesi’nde bu ay Türk Dil Bayramı kutlandı

 

Kocaelili şair ve yazarlar Saatçi Ali Efendi Konağı’nda yeniden buluştu.

 

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından her ay geleneksel olarak gerçekleştirilen konak sohbetlerinin bu ayki konusu Türk Dil Bayramı’ydı.

24 Eylül Cuma akşamı Saatçi Ali Efendi Konağı’nda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Kültür İşleri Şube Müdürü Nebi Güdük, Kent Estetiği ve Tarihi Mekânlar Şube Müdürü Volkan Şenel, Mali Hizmetler Şube Müdürü Kenan Göçer, Kocaeli Mucitler Derneği Başkanı Ertuğrul Kemâloğlu, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, Şair ve Yazar Cazim Gürbüz, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Alptekin Cevherli ve çok sayıda şair ve yazarın katılımıyla 2’nci Şiir İmecesi gerçekleştirildi.

Başkan Alptekin Cevherli, Türkçe ile ilgili kısa bir konuşma yaparak; bütün şair ve yazarların Türk Dil Bayramı’nı kutladı. Cevherli konuşmasında, “Dünyada yaklaşık 300 milyon insanın ana dili olarak konuştuğu Türkçe’miz, çok güzel ve özel bir dildir. Bizi, biz yapan lisanımıza sahip çıkmamız ve gelecek nesillere en güzel şekilde dilimizi ulaştırmamız gerekir. Bu vesile ile yolu Türkçe’den geçen bütün şair ve yazarların bayramını kutluyorum” dedi.

Şairlerin kendilerinin ve sevdikleri diğer şairlerin şiirlerini okudukları şiir imecesinde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da ısrarlar üzerine Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Unutmamalı’ adlı şiirini okudu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal da şair ve yazarlarla sohbet ederek, onların görüş ve önerilerini dinledi.

2’nci Şiir İmecesi, 22 Ekim Cuma 19.30’da yeniden Saatçi Ali Efendi Konağı’nda toplanmak üzere sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat