Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaelili Şair ve Yazarlar Buluştu

Kocaeli Şairler Ve Yazarlar Birliği’nin geleneksel “Şiir İmecesi” bu kez Mevlâna temalı olarak Sekapark Mevlevî Evi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti

26 Aralık 2012 Saat: 20:54
Kocaelili Şair ve Yazarlar Buluştu
Kocaelili Şair ve Yazarlar Buluştu

Büyük Türk Mutasavvıfı Mevlâna Celâlleddin Rumi’nin vefat yıldönümü nedeniyle Kocaeli Şairler Ve Yazarlar Birliği Derneği (KOŞYAB) tarafından Sekapark Mevlevî Evi’nde düzenlenen toplantıya yoğun bir katılım vardı.

KOŞYAB Başkanı Alptekin Cevherli yaptığı açılış konuşmasında Hazreti Mevlâna’nın fikir ve düşüncelerine insanlığın her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı olduğundan bahsederek, O’nun sunduğu hoşgörü ve barış iklimine bugün dünyanın muhtaç olduğunu söyledi.

Başkan Cevherli, “Devrinin iki insan-ı kâmili olan Hazreti Mevlâna ve Yunus Emre, Türkistan’dan Türkiye’ye gelerek insanlığın önüne büyük bir hazine sunmuşlardır. Bu topraklarda yaşayan torunları olarak bizler de, her birimiz; o gönül âleminin inceliklerini yaşayıp, yaşatmak ile sorumluyuz. Bu bize kalmış bir miras ve ödevdir” dedi.

Özellikle gençlerin takip ettiği toplantıda, Hazreti Mevlâna’nın hayatı, tasavvuf dünyası, gönül âlemi konuşuldu ve eserlerinden örnekler sunuldu.

Üyelere, derneğin yeni hizmete açılan www.kosyab.org internet sitesi hakkında bilgi verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat